Ak máš doma toto korenie, odnes ho do obchodu: Reťazec na Slovensku ho sťahuje z predaja

  • Prehľadaj si svoju špajzu, pretože je možné, že toto korenie máš doma aj ty
  • Odnes ho do obchodu, peniaze ti reťazec vráti
nakupy
Ilustračný obrázok, Unsplash/Hanson Lu, Luísa Schetinger
  • Prehľadaj si svoju špajzu, pretože je možné, že toto korenie máš doma aj ty
  • Odnes ho do obchodu, peniaze ti reťazec vráti

Obchodný reťazec BILLA na svojom webe informuje o stiahnutí nevhodného produktu. Ide o 30-gramové balenie mletej škorice značky Clever, konkrétne o balenia s dátumom minimálnej trvanlivosti 11. 1. 2025.

„Nemožno totiž vylúčiť potenciálne zdravotné riziko, nakoľko na základe senzorického testu bol zistený nečistý, cudzí a chemický pach,“ informuje Billa.

Obchodný reťazec vyzýva zákazníkov, aby tento tovar vrátili na ktorejkoľvek predajni, pričom potrebný nie je ani pokladničný doklad. Peniaze zákazníci dostanú naspäť v plnej výške. 

billa, skorica, clever
zdroj: Billa

Problémy narobila aj obľúbená značka

Len nedávno sme ťa informovali o tom, že z predaja sťahuje produkt aj obľúbená značka Müller. Konkrétne ide o produkt Müller Vegan Mousse čokoláda na kokosovom základe (2 x 70 g). Je to produkt, ktorý sa objavil aj na slovenskom trhu, a preto je potrebné jeho preventívne stiahnutie. Spoločnosť o tom informovala v tlačovej správe

„Kvôli technickej chybe pri výrobe sa do výrobku dostala mliečna bielkovina, ktorá nebola súčasťou receptúry. To môže viesť k možným alergickým reakciám u ľudí, ktorí trpia alergiou na mliečnu bielkovinu. Pre ľudí bez alergie na mliečnu bielkovinu je tento výrobok vhodný na konzumáciu bez obmedzenia,“ uvádza sa v tlačovej správe.

V správe však dodávajú, že stiahnutie z predaja sa týka len určitých dátumov minimálnej trvanlivosti produktu Müller Vegan Mousse Chocolate, a to:

  • dátum minimálnej trvanlivosti 13. 05. 2023,
  • dátum minimálnej trvanlivosti 27. 05. 2023.

„Všetky ostatné výrobky a dátumy minimálnej trvanlivosti nie sú dotknuté,“ uvádzajú ďalej s požiadavkou na alergikov, „aby sa zdržali konzumácie vyššie uvedených výrobkov s uvedeným dátumom spotreby a aby príslušné výrobky vrátili na predajné miesto. Tam vám bude vrátená čiastka za výrobok, a to aj bez predloženia účtenky.“

Pre portál tvnoviny.sk PR manažérka spoločnosti Tesco Mária Zerzanová povedala, že k sťahovaniu uvedeného nebezpečného produktu dochádza aj z pultov ich obchodov.

„Spoločnosť Tesco Stores SR sa rozhodla na požiadanie dodávateľa stiahnuť dve šarže Müller Vegan Mousse Chocolate s dátumom minimálnej trvanlivosti 13. 5. 2023 a 27. 5. 2023 z dôvodu preventívnej ochrany spotrebiteľa,“ povedala pre portál PR manažérka Mária Zerzanová.

Pozor aj na drogériu

Na ďalšie nevyhovujúce produkty upozorňuje aj Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, pričom v tomto prípade o kozmetické produkty. 

Ide o produkty, ktoré obsahujú zakázanú látku Butylphenyl Methylpropional. Konkrétne je to voda po holení značky Nish Man, gél na vlasy značky Bielenda, toaletné vody značky Gabrini, toaletná voda pre mužov značky Gordano Parfums, toaletná voda značky STR8, pánsky parfum značky Grandeur Elite či parfumovaná voda New Sitich N°03 neuvedenej značky z Čínskej ľudovej republiky. Upozorňuje na to Čas.sk.

Zdroje: Billa, Muller, tvnoviny, Čas

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá