Andrej pracoval v Paríži s cukrárskou elitou. Jeho slovenský podnik je „crème de la crème“ cukrárstva

  • V Bratislave na Herlianskej 135/17 sa nachádza unikátna cukráreň
  • Svojou ponukou priťahuje nielen miestnych gurmánov, ale aj zahraničných návštevníkov
Gizmi Cakes
  • V Bratislave na Herlianskej 135/17 sa nachádza unikátna cukráreň
  • Svojou ponukou priťahuje nielen miestnych gurmánov, ale aj zahraničných návštevníkov
ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Gizmi Cakes, projekt dvojice Andreja Zednička a Zuzany Kúdelovej, vznikol z ich spoločnej vášne pre cestovanie a dobré jedlo. Tento pár sa rozhodol priniesť do hlavného mesta niečo výnimočné.

„Našou spoločnou vášňou je cestovanie a dobré jedlo, za ktorým sme schopní letieť aj na opačnú stranu zemegule,“ vysvetľuje Zuzana.

„Práve to nás motivovalo otvoriť v Bratislave jedinečnú cukráreň s exkluzívnymi dezertami, ktoré budú nielen o chuti, ale aj o zážitku.“

Ich inšpirácia pochádza z rôznych kútov sveta – od New Yorku cez Los Angeles až po európske metropoly, ako Barcelona či Londýn.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa GizmiCakes (@gizmicakes)

Zatiaľ čo Andrej má bohaté skúsenosti v gastronómii, Zuzana priniesla do projektu svoje podnikateľské zručnosti z oblasti módy.

„Moja vášeň pre dezerty bola vždy silnou súčasťou môjho života, zrodila sa však až v Paríži, kam sme odišli žiť a nabrať nové skúsenosti. Tam som pracoval v prestížnych reštauráciách ako kuchár, kde som sa stretával a spolupracoval so špičkovými francúzskymi cukrármi,“ spomína Andrej.

Po návrate na Slovensko sa Andrej vypracoval na pozíciu šéfkuchára v päťhviezdičkovom hoteli v Bratislave, kde pôsobil 13 rokov.

Majster cukrárskeho umenia

Ich cesta za snom ich však zaviedla až do Las Vegas, kde sa stretli s legendárnym cukrárom Amaurym Guichonom.

„Vo svete sme stretli významných pastrychefov, avšak stretnutie s majstrom Amaurym bolo pre nás také výnimočné a inšpiratívne, že tam sa aj zrodila myšlienka otvoriť si vlastnú cukráreň,“ hovorí Andrej s nadšením.

Napriek tomu, že kurz u Guichona stojí 50 000 dolárov a trvá 7 týždňov, už samotný rozhovor s týmto majstrom bol pre dvojicu dostatočnou motiváciou na to, aby sa pustili do realizácie svojho sna.

Čítaj viac z kategórie: Food biznis

Najnovšie videá

Trendové videá