Slováci si budú môcť konečne vychutnať kvalitu, akú majú Rakúšania. Známa mrazená pizza mení stratégiu predaja

  • Testy ukázali, že takmer polovica testovaných výrobkov mala na Slovensku nižšiu kvalitu ako v Rakúsku
  • Výnimkou nebola ani Pizza Ristorante od Dr. Otkera
  • Dnes už na pultoch nájdeš pizzu vyrobenú podľa vylepšenej receptúry, za ktorú si ale priplatíš
zdroj: pinterest.com/Facebook.com/Dr.Oetker
  • Testy ukázali, že takmer polovica testovaných výrobkov mala na Slovensku nižšiu kvalitu ako v Rakúsku
  • Výnimkou nebola ani Pizza Ristorante od Dr. Otkera
  • Dnes už na pultoch nájdeš pizzu vyrobenú podľa vylepšenej receptúry, za ktorú si ale priplatíš

Pizza môže pre niekoho v určitej životnej etape predstavovať základ jedálnička, pre iného zas príjemné spestrenie. Nikto však zrejme nebude pochybovať, že pizza je obľúbená po celom svete. Dokonca natoľko, že značná časť ľudí pravidelne vhadzuje do nákupného košíka mrazenú pizzu, ktorá človeka spasí, keď je najhoršie. Vieme však, čo môžeš od polotovaru v igelite a papierovej krabici čakať?

Medzi pizzami existujú línie, ktoré delia územie Dr. Oetkera na východ a západ – aspoň z pohľadu obsahu a kvality hlavných surovín. Výrobky určené pre krajiny bývalej východnej Európy putujú k spotrebiteľom z poľských závodov, západ zásobujú nemecké továrne. Pri šunkových pizzách sú pritom rozdiely najmarkantejšie.

Slováci, Maďari a Poliaci si musia vystačiť s 9 % šunky, ktorá je “obohatená” o škrob aj sójovú bielkovinu. To pri Slovákoch a Maďaroch predstavuje 28,8 gramov šunky na 320 gramov pizze. V Rakúsku a Taliansku majú zákazníci na na rovnako veľkej pizze 46,2 g šunky bez dochucovadiel.

Z tohto rozdielu zrejme konzumenti nechytia závrať, toto ochudobnenie však aj tak vyvoláva otázku prečo? Rakušania si však výrazne prilepšili aj v oblasti syru, konkrétne mozzarelly. Zatiaľ čo u našich susedov si môžeš kúpiť pizzu s 91,5 g syru, u nás by si donedávna ten istý produkt dostal len s 83,6 g mozzarelly.

Vďaka kauze dvojakej kvality kvality potravín, o ktorej sme ťa pred časom informovali, si niektorí výrobcovia vstúpili do svedomia a zjednotili receptúry pre spomínané trhy.

„Na základe spätnej väzby sme sa rozhodli zaviesť sortiment mrazených pízz Dr. Oetker Pizza Ristorante v rovnakej podobe, ako ho poznáme zo západnej Európy,“ povedal pre SME Zdeněk Kvinta, marketingový manažér spoločnosti.

Za vyššiu kvalitu si však budeme musieť aj adekvátne priplatiť. Dnes Tesco pizzu v online obchode ponúka za 2,99 €. Ešte na jeseň bola jej cena len 2,45 €. 

Vylepšenie receptúry však nie sú jediným krokom, ktorý spoločnosť Dr.Oetker urobila. V rámci spestrenia produktovej rady pízz, firma začala Slovákom ponúkať nevšednú čokoládovú pizzu.

Najnovšie video