Michaela prináša na Slovensko jedinečný dezert, ktorý je typickou pochúťkou v Hong Kongu

  • Bubble waffle sú hitom predovšetkým v Ázii
  • Na Slovensko ich prináša The Street Life Food Truck, v ktorom ti ich vyšperkujú tými najbláznivešími plnkami
bim
The Street Life Food Truck
  • Bubble waffle sú hitom predovšetkým v Ázii
  • Na Slovensko ich prináša The Street Life Food Truck, v ktorom ti ich vyšperkujú tými najbláznivešími plnkami

Zabudni na donuty a raw koláče, v Bratislave sa objavil nový dezert, ktorý k nám prišiel až z Hong Kongu. Nazýva sa bubble alebo aj egg wafle, ktorého náplň zaručene zamáva s tvojou hladinou cukru v krvi.

Čo s vajíčkami, ktoré majú puknutú škrupinu? V ideálnom prípade je dobré ich hneď vraziť do nejakého receptu. Tak nejak sa začala písať história egg wafflí na hongkongských trhoviskách a to už na začiatku 50-tych rokov minulého storočia.

Predajcom bolo ľúto vyhadzovať poškodené vajcia, preto našli spôsob ako ich priamo na mieste zúžitkovať. Vymysleli liatinovú panvicu s vajcovitým tvarom, do ktorej vyliali špeciálne cesto. Ku klasickej receptúre sa pridal tuning v podobe slaných, ale aj sladkých náplní. Kombináciám a fantázii sa medze nekladú. Z bubble wafflí sa tak stal obľúbený street food nielen v Ázii.

Bubble wafle s tradičnou receptúrou už môžeš ochutnať aj na Slovensku. Poďakovať sa môžeš Miške z Bratislavy a jej kamarátovi z Rakúska. Aj keď ich živí audiovizuálne umenie pod značkou CARANGI PHOTOGRAPHY, rozhodli sa dať šancu gastro biznisu a založili si THE STREET LIFE FOOD TRUCK.

“Bubble waffle nám prvýkrát ukázal náš priateľ z Ázie. Po ich ochutnání som bola presvedčená, že toto je ten produkt, ktorý chcem dotiahnuť aj na Slovensko. To sa nám našťastie podarilo a plánujeme s ním preraziť aj v iných krajinách,” hovorí Michaela pre Startitup.

Značka THE STREET LIFE FOOD TRUCK je tak jediná na Slovensku s originálnou receptúrou bubble wafflí, ktorá má v ponuke okrem bublinkových wafflí aj domáce limonády.

Veľmi tvrdým orieškom bolo podľa Mišky najmä vytvorenie tej správnej receptúry. Tento proces trval vyše pol roka, no nebol to jediný problém.

“Priznáme sa, že sme aj nejaké to kilo pribrali. Svoje tajomstvo receptúry si poctivo strážime a vedia ho iba dvaja ľudia z firmy. Naše motto podniku je ENJOY, čo v preklade znamená RADOSŤ. Snažíme sa ľuďom neponúknuť len gastronomický zážitok, ale aj radosť, ktorú človek môže získať aj prostredníctvom našich wafflí,” hovorí Miška.

“Avšak tou najťažšou vecou pri vstupe do gastro biznisu, ale aj do hocijakého iného biznisu, je vnímať ľudí na 100%. Navyše, podnikanie v gastre je potrebné začínať doslova s kalkulačkou v ruke, počiatočné náklady sú pomerne vysoké a k tomu sa pridávajú ešte aj mesačné náklady, ktoré sú fixné,“ opisuje jednu stránku podnikania Miška.

Bubble waffle si v pojazdnom stánku môžeš kúpiť od 4,40 eura v prípade sladkej varianty alebo 4,90 eura za slané prevedenie. Ak si k nadýchaným waffliam dopraješ aj domácu limonádu, cena je 5,90 eura. Denne je tento streetfood pripravený predať okolo tisíc kusov wafflí.

Aktuálne Michaela spolu so svojím obchodným partnerom budujú trvalú prevádzku ich streetfoodu v Bratislave. Nakoľko bude na kolesách, môžeš ho stretnúť na udalostiach po celom Slovensku. Budeš mať tak šancu ochutnať ako chutí dezert, ktorému neodolajú ani v Ázii.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech