Na Miletičke si otvorili bistro s falafelom bez autenticity, no s veľkým biznisovým potenciálom

  • Úspešný street-food nemusí mať nablýskané priestory a najlepšie jedlo v meste
  • Stačí prísť v správny čas na správne miesto a nebáť sa presadiť tam, kde by to iných možno ani nenapadlo
  • Príkladom je Falafelcafe Tel Aviv na trhovisku Miletičová
fer
Falafelcafe Tel Aviv ,archív:Startitup
  • Úspešný street-food nemusí mať nablýskané priestory a najlepšie jedlo v meste
  • Stačí prísť v správny čas na správne miesto a nebáť sa presadiť tam, kde by to iných možno ani nenapadlo
  • Príkladom je Falafelcafe Tel Aviv na trhovisku Miletičová

Každé hlavné mesto má svoje trhovisko. V Londýne je to divoký Camden, v Benátkach majú známe Rialto, v Bratislave je to trhovisko Miletičova. Ide o unikátny a zaujímavý priestor, ktorý má určité čaro. Stretávajú sa tu najrozličnejšie typy ľudí z rôznych vrstiev a vekových kategórií. Miesia sa tu kultúry, architektonické štýly, jazyky, vône a zápachy.

Zatiaľ čo po ľavici na teba kričí pani v rokoch, že má široko ďaleko najlepšie lokše, na pravej strane Vietnamec vykladá svoje zvláštne zapáchajúce textilné výrobky diskutabilného pôvodu.

Potom ťa tu čaká bistro Phong Nam, ktoré si v posledných pár rokoch vybudovalo dobrú reputáciu vďaka čerstvým surovinám, tradičnej vietnamskej kuchyni a milému kuchárovi. Nie je nezvyčajné, ak sa rad ľudí ťahá až niekoľko metrov od dverí gastronomického zariadenia.

Do tohto mixu všemožných vôní a chutí 27. júna pribudla prevádzka s názvom Falafelcafe Tel Aviv na adrese Miletičova 15. Za týmto bistrom stoja dvaja Ukrajinci. Ani jeden z nich nikdy modernú metropolu Tel Aviv plnú poctivého falafelu nenavštívil. To ich však neodradilo priniesť na najväčšie trhovisko v našom hlavnom meste prevádzku, kde sa pokúšajú tento pokrm pripraviť tak, aby naň stáli rady.

Zobraziť celú galériu (6)
zdroj: archív:Startitup

Názory na ich falafel a hummus sa rôznia, niektorí hovoria, že ich jedlo je veľmi chutné, iní ho považujú za priemer. Aj keď samotná autenticita miesta či jedla nie je príliš uveriteľná, jedno sa musí uznať. Aleksandr Djazz so svojim biznis partnerom, sa v Bratislave jednoducho chopili šance, z ktorej sa dá veľa vyťažiť.

Zobraziť celú galériu (6)
zdroj: archív:Startitup

Predsa len, svoje bistro nahodili do moderného šatu za minimálne náklady. Navyše na mieste, kde za nájom zaplatia oproti iným lokalitám v Bratislave len pár stoviek eur mesačne. Ide o približne 400-500 eur. O tržby sa báť nemusia, ich prijateľné ceny lákajú študentov a mladých ľudí, o ktorých tu prekvapivo núdza naozaj nie je. Falafel či hummus tanier tu dostaneš za 5 eur. Belgické hranolky za 1,50 eura a za rovnakú cenu si tu kúpiš aj kávu alebo čaj.

Aj keď na Miletičke síce nedostaneš hummus, o ktorom by si na druhý deň písal básne, určite sa sem oplatí zájsť. Za pár eur si tu dáš výdatný obed v atmosfére, akú len tak niekde nezažiješ. Obslúžia ťa pritom dvaja milí Ukrajinci, ktorí nabrali možno viac odvahy, ako niektorí Slováci a z ničo nič rozbehli bistro, ktoré zrejme tak skoro svoje brány nezatvorí.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech