Nestlé bojuje proti klimatickej zmene. Do roku 2050 chce mať nulové emisie

  • Okrem zníženia emisií skleníkových plynov na nulu plánuje spoločnosť Nestlé aj iné dlhodobé ciele
  • 12. septembra sa im tak podarilo otvoriť nový Inštitút pre rozvoj obalu
  • Ten by mal takisto pomôcť k výzve, ku ktorej sa Nestlé zaviazala. Uvedú na trh viac produktov, ktoré majú lepší dopad na životné prostredie a prispievajú k vyváženej strave
zdroj: unsplash
  • Okrem zníženia emisií skleníkových plynov na nulu plánuje spoločnosť Nestlé aj iné dlhodobé ciele
  • 12. septembra sa im tak podarilo otvoriť nový Inštitút pre rozvoj obalu
  • Ten by mal takisto pomôcť k výzve, ku ktorej sa Nestlé zaviazala. Uvedú na trh viac produktov, ktoré majú lepší dopad na životné prostredie a prispievajú k vyváženej strave

Spoločnosť Nestlé prichádza s novinkou. 12.septembra zverejnili informáciu, že v rámci znižovania emisií otvárajú nový Inštitút pre rozvoj obalu. Ten sa bude opierať o nový odporúčaný spôsob balenia potravín.

Našou víziou je svet, v ktorom žiaden z našich obalov neskončí na skládke. Aby sme to dosiahli, dnes otvárame vlastný Inštitút na vývoj obalov, ktorý je prvý svojho druhu na svete. Tento Inštitút nám umožní vytvoriť udržateľné obalové riešenie pre produkty Nestlé naprieč podnikmi a trhmi, “ uviedol generálny riaditeľ Nestlé Mark Schneider.

Inštitút má za cieľ vytvoriť 100 % recyklovateľných, znovu použiteľných, kompostovateľných ale aj biologických obalov. Práve toto je totiž budúcnosť všetkých veľkých firiem a potravinových gigantov. To, akým spôsobom bude balenie prebiehať, vysvetľujú veľmi jednoduchým spôsobom.

Inštitút pre vývoj obalov spadá pod globálnu výskumnú organizáciu Nestlé a je situovaný v Lausanne vo Švajčiarsku. S celkovým počtom 50 zamestnancov, najmodernejšími laboratórnym komplexom a vybavením pre rýchly výskum, spolupracuje s globálnou sieťou R&D. Na vývoji sa budú podieľať aj akademici, dodávatelia a startupy.

Cieľom je vyhodnotenie bezpečnosti a funkčnosti rôznych udržateľných obalových materiálov. Nové riešenia budú následne testované v rámci rôznych kategórií výrobkov, aby sa mohli neskôr zaradiť do globálneho portfólia spoločnosti Nestlé.

Keďže spoločnosť Nestlé patrí k najväčším výrobcom potravín a nápojov na svete, zákonite je aj veľkým znečisťovateľom. Dôležité pre udržateľný a zodpovedný prístup k obalom je, aby sa nikde na zemi – v meste, v prírode a v podstate ani v komunálnom odpade, nepovaľovali potravinové obaly od Nestlé, ktoré nebude možné recyklovať, alebo sa nebudú dať čiastočne alebo ideálne úplne rozložiť.

Preto v Inštitúte vyvíjajú technológie, ktoré za 30 rokov vytvoria také, ktoré budú pre planétu absolútne neškodné. Keďže technológie idú vpred raketovým tempom veríme, že sa im to podarí oveľa skôr.

A možno si z tohto ušľachtilého činu vezmú príklad aj iné vplyvné a veľké giganty. Módne, potravinové či iné.

Nestlé plní záväzky

Krátkodobé výzvy, ktoré si spoločnosť stanovila, sa im zatiaľ darí plniť úspešne. Aj pomalé kroky sú kroky. A tak si dnes môžeš kúpiť napríklad müsli tyčinky YES! v ekologickom obale a rovnako aj kakaový prášok Nesquik All Natural úplne bez výčitiek. Takto postupne prídu na rad ďalšie produkty, ktoré spoločnosť Nestlé podľa plánu zaradí do predaja.

Zdroj: nestle.cz/sk

 

Najnovšie video