Bratislavský autosalón prinesie aj kompletné informácie o elektromobilite

Bratislavský autosalón prinesie aj kompletné informácie o elektromobilite

Komplexné informácie o elektromobilite, praktické odpovede týkajúce sa používania tohto druhu automobilov, najstarší elektromobil na Slovensku, ale aj súčasné moderné elektromobily nájdu záujemcovia v expozícii Elektromobilita & Slovensko — dobrý nápad na 29. ročníku medzinárodného veľtrhu automobilov Autosalón v Bratislave. Podujatie sa bude konať od 30. apríla do 5. mája 2019. Informuje TASR.

Expozíciu pripravilo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR a Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO). „V bratislavskej Inchebe, v hale D, na ploche viac ako 600 metrov štvorcových návštevníci uvidia viaceré exkluzívne exponáty vrátane historického elektromobilu Detroit Electric z roku 1916 či rozrezaného, ale predsa funkčného elektromobilu,“ informoval v piatok tlačový odbor MH. Pripravené budú aj expozície ďalších domácich a zahraničných vystavovateľov elektrických vozidiel, nabíjacej infraštruktúry a iných služieb mobility.

Expozícia je súčasťou informačnej kampane k tomuto druhu mobility. Ministerstvo sa usiluje zlepšiť informovanosť o nových druhoch mobility a prezentovať elektromobilitu ako modernú ekologickú dopravu. Súčasťou sprievodného programu počas šiestich dní výstavy budú panelové diskusie a prednášky, ktoré ponúknu komplexný pohľad na tento druh dopravy.

„Zamerané budú nielen na súčasnosť elektromobility, ale aj jej budúcnosť, infraštruktúru, zdieľanú elektromobilitu či na vývoj elektrovozidiel a batérií,“ spresnilo ministerstvo.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá