Železnice chcú zvýšiť frekvenciu liniek v okolí Bratislavy

Železnice chcú zvýšiť frekvenciu liniek v okolí Bratislavy

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) pracujú na zvýšení priepustnosti železničných tratí v okolí Bratislavy. Pripravujú zavedenie opatrení, ktoré by mali zabezpečiť zvýšenie frekvencie osobnej či nákladnej dopravy. Týkajú sa tratí Bratislava-Nové Mesto – Komárno a Bratislava – Trnava. Informoval o tom hovorca ŽSR Michal Lukáč.

„Kedným z opatrení je zriadenie odbočky Ružinov, ktorou sa zabezpečí zvýšenie frekvencie vlakov zo súčasných troch na štyri za hodinu, obmedzia sa meškania a skráti sa celkový čas jazdy na tejto trati,“ opísal generálny riaditeľ ŽSR Juraj Tkáč. Priemerné trvanie cesty napríklad na trase Kvetoslavov – Bratislava-Nové Mesto by sa malo znížiť na 23 minút.

Súčasne je zámerom železníc aj zvýšenie priepustnosti trate Bratislava – Trnava, ktorá je najvyťaženejšia na Slovensku. Pridanie tretej koľaje by si však podľa ŽSR v súčasnosti vyžiadalo obrovské finančné náklady a značne by to obmedzilo komfort cestujúcich počas stavby. ŽSR preto pripravujú úpravu zabezpečovacieho zariadenia, čo označujú za efektívnejšie technické riešenie.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá