Bratislavský Mliečak je zatvorený. Jeho majiteľ ho ponúka za desaťtisíce eur
- Mliečak na Poštovej ulici v Bratislave definitívne končí
- Jeho majiteľ Jozef Bardik ho ponukol na odstúpenie človeku, ktorý by dokázal prevádzku opäť rozbehnúť
- Mliečak na Poštovej ulici v Bratislave definitívne končí
- Jeho majiteľ Jozef Bardik ho ponukol na odstúpenie človeku, ktorý by dokázal prevádzku opäť rozbehnúť
Spomínaš si na to populárne miesto, kde všetci chodili na mliečne koktejly, halušky či ruské vajce? Ak nie ty, tak tvoji rodičia určite. Mliečny bar, ktorému nikto nepovedal inak ako „mliečak“, od apríla 2018 nebol len nostalgickou spomienkou. V modernej podobe sa minulú jar vrátil späť a to priamo na Poštovú ulicu.
Za týmto sympatickým retro počinom stála prevádzkarka Mia Kurucová, ktorá je známa z projektov MLSKAfé, Haf park či Pomazánkovo. Majiteľom Mliečaku je však Jozef Bardik – CEO Regal Burgru.
Ten nedávno na facebookovej stránke Mliečaku ponúkol prevádzku na odstúpenie. S vyjadrením, že ho novému majiteľovi poskytne za cenu pod jeho náklady, len kvôli tomu, aby podnik zostal otvorený.
Podľa zistení Bratislavských Novín je Bardik ochotný sa vzdať priestorov za odstupné vo výške 25-tisíc eur. So značkou a komplet kuchyňou by sa suma vyšplhala na 36-tisíc eur. Okrem toho treba rátať ešte aj so zaplatením nájomného za prvý štvrťrok, čo je 3-krát 3 400 eur.
„Priatelia, ako ste si všimli, Mliečak máme už nejakých pár mesiacov zatvorený. Problém je, že naň nemáme čas. Stále si hovoríme, že dokončíme ešte jeden projekt a už sa do Mliečaku pustíme, ale takto to nebude nikdy. Preto, ak by ste mali niekto záujem, ozvite sa mi,” oznámil Bardik.
Mliečak má plne vybavenú kuchyňu a bar. Podľa majiteľa sa perto dá otvoriť aj zajtra, len treba nájsť ľudí. „Vieme sa dohodnúť na rozumne nízkom odstupnom, prípadne aj na splátky. Ale dôležité je, aby ho zobral niekto, kto sa tomu chce venovať naplno a projekt rozbehne,” hovorí.
Jozef Bardik sa ďalej vyjadril, že v Mliečaku mal partnerov, ktorí ho mali ťahať, ale v lete to prevádzkovo a personálne neutiahli. „Preto som ho radšej zavrel, ako riskovať dobré meno podniku. Spravili sme aj rekonśtrukciu kuchyne, aby sa zvýšila kapacita a dúfal som, že naň budem mať čas, keďže je to nápad, ktorý som chcel veľmi dlho zrealizovať. Nanešťastie ja naň stále kapacitu nemám,” pokračuje Bardik, ktorý má momentálne 20 prevádzok v 3 krajinách.
Bratislavský Mliečak tak z veľkej časti stroskotal, kvôli personálnym problémom. Nakoľko bol otvorený pracovné dni plus víkend, bolo potrebné nájsť množstvo kvalitných kuchárov a čašníkov, ktorí by si efektívne striedali zmeny a vedeli denne obslúžiť stovky ľudí. To sa však nestalo a pri nábore zamestnancov sa majitelia stretávali s veľkou neochotou ľudí, ktorí mali navyše prehnané platové očakávania.
Samostatnou kapitolou boli aj ceny v Mliečaku. Tie boli podľa mnohých premŕštené. Na druhej strane sa však dalo očakávať, že lukratívna poloha prevádzky a s ňou spojené vysoké ceny za prenájom a energie sa niekde museli prejaviť.
A akú skúsenosť si mal s Mliečakom ty?