Buchtáreň zatvára. Poctivé parené buchty si už čoskoro v Bratislave nekúpiš
- Bratislavská Buchtáreň ponúkala poctivé parené buchty, od tých tradičných až po špeciality, ako slané či bezlaktózové buchty
- Mnohí na ne nedali dopustiť
- Dnes je však jasné, že kamennú prevádzku už koncom tohto mesiaca zatvoria
- Bratislavská Buchtáreň ponúkala poctivé parené buchty, od tých tradičných až po špeciality, ako slané či bezlaktózové buchty
- Mnohí na ne nedali dopustiť
- Dnes je však jasné, že kamennú prevádzku už koncom tohto mesiaca zatvoria
„S obrovskou ľútosťou vám musíme oznámiť, že zatvárame našu prevádzku Buchtáreň na Hurbanovom námestí. Do poslednej chvíle sme dúfali, že sa to nestane. Je nám to neskutočne ľúto, pretože sme milovali čo robíme a vy ste nám to opätovali. Budovali sme to tak čisto ako sa len dalo. V marci už nebude mať Buchtáreň kamennú prevádzku. Dajte nám koment aký najlepší zážitok ste s nami mali,“ oznámil smutnú správu tím Buchtárne na svojej facebookovej stránke.
V komentároch sa vedenie streetfoodu vyjadrilo, že sa im síce nedarilo zle, no majiteľ budovy má s priestormi, ktoré majú v prenájme už iné plány. Preto môžu byť na Hurbanovom námestí len do konca februára.
Príbeh Buchtárne
Buchtáreň vznikla pôvodne z pouličného stánku a vďačí za to najmä veľkému dopytu Slovákov po domácich buchtách. Prevádzka je otvorená od apríla 2017 a rýchlo sa stala obľúbeným food spotom v centre mesta. Postupne rozširovala svoju ponuku a ľuďom ponúkala presne to, po čom ich chuťové poháriky túžia. Žiadne prehnané bio vegan trendy, ale jednoducho poctivé jedlo. „Všetky buchty sa robia ručne, ručne sa aj plnia v prevádzke BIG stravovanie vo Svätom Juri. Sú ako od babičky,“ prezradil Tomáš Hakl pre Startitup.
Buchtový biznis Tomáš rozbehol so svojím spoločníkom po skúsenosti s viacerými projektmi. Práve jeho spoločník prišiel s nápadom priniesť ľuďom parené buchty formou street foodu. Chalani sa vždy sústreďovali nielen na kvalitný produkt, ale aj na kontakt so zákazníkmi a vizuálnu prezentáciu. A akú radu by dali začínajúcim podnikateľom v gastre? „Naozaj tvrdo pracovať, nechcieť všetko hneď, byť kreatívny a k tomu mať štipku šťastia,“ dodal Tomáš.