Greenpeace predstavuje vlastnú verziu FaceApp. Ukazuje ľuďmi zdevastovanú planétu

  • Nečakaj, kým uvidíš našu planétu zostarnúť 
  • Greenpeace vyzvá ľudí do boja proti klimatickým zmenám 
  • V reakcii na populárnu FaceApp predstavuje takzvanú EarthApp
celhha
Unsplash
  • Nečakaj, kým uvidíš našu planétu zostarnúť 
  • Greenpeace vyzvá ľudí do boja proti klimatickým zmenám 
  • V reakcii na populárnu FaceApp predstavuje takzvanú EarthApp

Greenpeace v Rusku reaguje na kontroverznú aplikáciu, ktorá sa virálne šírila po celom svete. Informoval o tom portál Wersm.

V aplikácii FaceApp si ľudia mohli vyskúšať, ako budú vyzerať ako seniori. Greenpeace využila „hype” okolo aplikácie a upozornila na jeden z najaktuálnejších problémov našej planéty, ktorým sú klimatické zmeny. 

Dnes už prakticky niet pochýb o tom, že klimatické zmeny sú realitou, ktorá sa netýka len budúcnosti, ale je vážnym problémom súčasnosti. Priemerná teplota na Zemi stúpa, zvyšuje sa početnosť a sila hurikánov, tropických búrok a cyklónov, pribúdajú záplavové obdobia, posúvajú sa klimatické pásma, ubúda výška snehovej pokrývky, extrémnou rýchlosťou sa topia ľadovce a pribúdajú dlhé obdobia tepla a sucha.

View this post on Instagram

Для того, чтобы предсказать, как будет выглядеть планета через 50 или 100 лет, не нужны нейросети. Пугающе знакомые затопленные улицы Петербурга — наследство, которое мы можем получить в ближайшем будущем. Изменение климата приводит к повышению уровня моря и затоплению городов. Климатологи бьют тревогу: человечество больше не может бесконтрольно сжигать уголь, нефть и газ так, как будто завтра не придёт никогда. ⠀ Присоединяйтесь к нам, чтобы начать действовать вместе. Переходите по ссылке в профиле — узнайте, как можно помочь нашей планете уже сегодня! . #faceapp #greenpeace #greenpeacerussia #climatechange

A post shared by Greenpeace России (@greenpeaceru) on

Greenpeace na svojich sociálnych sieťach zverejnil hneď niekoľko fotografií zachytávajúcich najkrajšie miesta planéty a ich podobu, ak ľudia neurobia nič pre zastavenie klimatických zmien. Táto iniciatíva získala pozornosť mnohých influencerov, ktorí vyzývajú svojich fanúšikov, aby sa pridali ku Greenpeace a začali robiť potrebné kroky proti globálnemu otepľovaniu.

View this post on Instagram

Приложение FaceApp не распознает фото природного объекта, поэтому мы сделали это за него. Посмотрите, как может выглядеть зимний Сочи — растаявший снег, пустые склоны и заброшенные горнолыжные курорты. Из-за выбросов парниковых газов от деятельности человека наша планета нагревается и очень быстро меняет свой привычный облик. Климатологи бьют тревогу: человечество больше не может бесконтрольно сжигать уголь, нефть и газ так, как будто завтра не придёт никогда. ⠀ Присоединяйтесь к нам, чтобы начать действовать вместе. Подпишите петицию, ссылка в сторис . #greenpeace #greenpeacerussia #faceapp #climatechange

A post shared by Greenpeace России (@greenpeaceru) on

„Ľudstvo spaľuje uhlie, ropu a plyn, čo vedie k uvoľňovaniu skleníkových plynov. S takýmito nekontrolovateľnými činmi si premieňame atmosféru na smetisko. Klíma, ktorá bola propešná pre život, sa stáva nebezpečnou pre všetky formy života okolo nás. Ľudstvo je na pokraji katastrofy. A zmeny môžu prísť iba vtedy, ak prestaneme konať tak, ako by nebolo žiadne zajtra,“ hovorí koordinátorka Greenpeace Russia pre klímu a energiu Polina Karkina.

View this post on Instagram

В Сибири и Якутии сейчас происходит настоящая экологическая катастрофа: только по официальным данным, горит больше миллиона гектаров леса. А что будет, если мы заглянем в будущее и «состарим» нашу планету? Ещё больше тайги может остаться только на наших фото — в реальности она будет уничтожена более частыми и разрушительными пожарами в результате изменения климата. Из-за выбросов парниковых газов от деятельности человека наша планета нагревается и очень быстро меняет свой привычный облик. Климатологи бьют тревогу: человечество больше не может бесконтрольно сжигать уголь, нефть и газ так, как будто завтра не придёт никогда. ⠀ Присоединяйтесь к нам, чтобы начать действовать вместе. Подпишите петицию, ссылка в сторис . #greenpeace #greenpeacerussia #faceapp #climatechange

A post shared by Greenpeace России (@greenpeaceru) on

 „Klimatické zmeny je čoraz ťažšie ignorovať. Vidíme, ako sa mení počasie a ekosystémy sú čoraz nestabilnejšie. Keď ľudia uverejňujú fotografie ich staršieho ja, naskytá sa otázka, v akom stave bude v tomto čase naša planéta? Pokúsili sme sa ukázať odpovede na tieto otázky prostredníctvom našich príspevkov. Chceme zvýšiť informovanosť ľudí o skutočných problémoch a vyzvať ich na boj proti zmene klímy. Je čas konať,” hovorí Diana Volkova zo spoločnosti Creative Isobar Moskva, ktorá na aplikácii spolupracovala s Greenpeace.

zdroj: wersm.com, greenpeace.org

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá