Slováci sa spojili. Na pomoc rodinám obetí nehody autobusu a povodne vyzbierali za pár hodín tisíce eur 

  • Nehoda autobusu či povodeň v Revúcej si vyžiadala niekoľko ľudských životov 
  • Slováci sa spojili a doslova za pár hodín vyzbierali vyše 13-tisíc eur na pomoc rodinám obetí, ktorí sa kvôli tragickej udalosti môžu dostať aj do existečných problémov
bus
TASR - Vladimír Benko
  • Nehoda autobusu či povodeň v Revúcej si vyžiadala niekoľko ľudských životov 
  • Slováci sa spojili a doslova za pár hodín vyzbierali vyše 13-tisíc eur na pomoc rodinám obetí, ktorí sa kvôli tragickej udalosti môžu dostať aj do existečných problémov

Streda, 13. november 2019, sa zapísala do našej histórie tragicky. Do autobusu smerujúceho z Nitry do Jelenca narazilo zrejme preťažené nákladné auto schádzajúce z kopca. Zasiahlo autobus v zadnej časti a ten vletel do jarku. Autobus viezol prevažne mladých ľudí, ktorí sa vracali zo škôl. Nehoda si vyžiadala 12 mŕtvych, z toho 4 deti a 20 zranených. 

zdroj: TASR - Vladimír Benko

V Revúcej zase strhla rozvodnená rieka. Tri ženy, ktoré zachraňovali zvieratá z útulku, nešťastne stiahol silný prúd rieky Muráň. Všetky tri ženy zahynuli, správu potvrdil počas tlačovej besedy premiér Peter Pellegrini.

zdroj: TASR - Prezídium SR

„Daždivé počasie preplnilo koryto rieky, čo malo za následok vytopenie miestneho útulku. Podľa dostupných informácií sa ženy rozhodli pokúsiť o záchranu uväznených psíkov, no strhol ich silný prúd. S najväčším zármutkom sa skláňame pred tak hrdinskou snahou o záchranu zvierat, ktorá sa bohužiaľ skončila vyhasnutím života,” vyjadril sa tím z organizácie Zvierací ombudsman.

Včerajšou tragédiou sú postihnuté 2 útulky: Labka pomoci – Útulok Revúca a OZ Život je PES:-) Rožňava. Sloboda zvierat prosí všetkých ľudí z okolia, aby priložili ruku k dielu – potrebné budú možno dočasky, venčenie, pomoc pri upratovaní zatopeného útulku či materiálna podpora.

Prísť domov nemusí byť samozrejmosť 

Tieto udalosti navždy poznačia všetkých zúčastnených a tiež ich rodiny. Nečakaná udalosť môže mnohých dostať aj do existečných problémov.

Zuzana Suchová a Juraj Petrovič sa preto rozhodli zrealizovať výzvu na stránke Ľudia Ľuďom, ktorou chcú uľahčiť pozostalým rodinám aspoň s nákladmi na poslednú rozlúčku. Darované peniaze rozdelia na rovnaké čiastky pre rodiny obetí. Výzvu už podporili stovky ľudí, v čase písania tohto článku je vyzbieraných vyše 13-tisíc eur a sumu rastie o stovky eur každých pár minút. Najvyšší dar jednotlivca momentálne predstavuje 1 000 eur. 

„V poslednej dobe sa mi dostalo veľa nezištnej pomoci. Posielam ďalej túto vlnu pomoci rodinám, ktoré včera tragicky prišli o blízkych. Sila je v spájaní sa. Pridajte sa,” vyjadrila sa pre Startitup iniciátorka výzyvy Zuzana Suchová.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá