Slovák vyrobil luxusné perá pre Dalajlámu, britskú kráľovnú aj šéfa Applu. Teraz je na pokraji krachu

  • Značka drevených pier Woodsign je na pokraji krachu, dôvodom je koronakríza
  • Zákazníci podľa zakladateľa firmy neplatia za tovar, ktorý už majú
woodsign
Archív Woodsign
  • Značka drevených pier Woodsign je na pokraji krachu, dôvodom je koronakríza
  • Zákazníci podľa zakladateľa firmy neplatia za tovar, ktorý už majú

Dominik Smrek vytvoril unikátnu firmu, ktorá si získala meno po celom svete. Značka Woodsign sa špecializuje na ručne robené drevené perá. Píše nimi aj britská kráľovná, šéf Applu Tim Cook, Dalajláma, alebo bývalý slovenský prezident Andrej Kiska. Luxusným perám však môže čoskoro zazvoniť umieračik. Koronakríza ho zasiahla mimoriadne tvrdo a rýchlo.

Zákazníci sa podľa slov Dominika Smreka nárazovo rozhodli, že jednoducho za objednaný tovar nezaplatia. Dokonca aj takí, ktorí si exkluzívne perá objednali a už ich prebrali. Smrek sa teraz snaží firmu zachrániť. 

Na Facebooku predáva časť výrobkov, ktoré má hneď k dispozícii. „Na obrázku nájdete perá ktoré sú hneď k dispozícii, a to bahenné duby ktoré majú 12-tisíc rokov, wenge z Konga, Dvojfarebný Padouk z africkej Angoly či posvätné drevo šaman z Dominikánskej republiky,“ vysvetľuje Smrek na Facebooku.

COVID HELP – Ahojte priatelia, nemyslel som, že Covid kríza zasiahne tak rýchlo aj mňa. Zo dna na deň mi klienti…

Posted by Dominik Smrek on Monday, June 29, 2020

Dominik Smrek sa svojho času pre český portál IDNES.cz vyjadril, že najlacnejšie perá z jeho dielne stoja približne od sto eur vyššie. Najdrahšie pero, ktoré kedy vyrobil, nie je na predaj. Má však hodnotu takmer 3 000 eur. Výrobe jedinečných pier sa začal venovať po tom, čo ho omrzela práca v korporácii.

Na výber má viac ako 150 druhov dreva, medzi nimi aj veľmi vzácne kúsky. Napríklad 12 000 rokov starý bahenný dub, ebenové drevo, agát či olivovník.

aj #mojprezident píše mojim perom 🙂 ďakujem!

Posted by Dominik Smrek on Wednesday, November 14, 2018

„Ak sa Vám teda páčia perá mojej výroby, napíšte mi prosím správu. To, či táto moja malá umelecká firmička prežije, záleží len na tom, ako rýchlo rozpredám svoje výtvory. Mojimi perami píšu ľudia ako Dalajláma, britská kráľovná či Tim Cook,“ píše na Facebooku.

Zdroj: IDNES.cz

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá