Pelikán spustil veľký výpredaj leteniek za extrémne nízke ceny, zrejme jeden z posledných

  • S ultralacnými letenkami z Viedne sa zrejme už čoskoro budeme musieť rozlúčiť
  • Dôvodom je nové antidumpingové pravidlo, ktoré pripravilo Rakúsko
  • Kým však tento čas nastane, máš možnosť využiť masívne zľavy na letenky, ktoré momentálne spustil Pelikán
ryanair
Unsplash/Portuguese Gravity
  • S ultralacnými letenkami z Viedne sa zrejme už čoskoro budeme musieť rozlúčiť
  • Dôvodom je nové antidumpingové pravidlo, ktoré pripravilo Rakúsko
  • Kým však tento čas nastane, máš možnosť využiť masívne zľavy na letenky, ktoré momentálne spustil Pelikán

Rakúsko je po koronakríze odhodlané oveľa viac dbať na ochranu životného prostredia. Rozhodlo sa preto urobiť veľké zmeny aj v pravidlách leteckej dopravy. Rakúšania majú v pláne  zakázať aerolinkám predávať lacné letenky. Po novom majú stáť minimálne 40 eur, aby cena odrazila aj náklady na poplatky.

Ako potvrdila aj známa blogerka Janka „Travelhacker“ Schweighoferová, rakúsky parlament túto zmenu ešte neschválil a zákon zatiaľ ešte neplatí. Ak teda v tomto čase natrafíš na lacné letenky, neváhaj.

Najnovšie výpredaj leteniek spustila spoločnosť Pelikán. Môže ísť pritom o jeden z posledných masívnych výpredajov, kedy sa ceny leteniek aj do európskych destinácií nehýbu rádovo v stovkách eur. 

zdroj: Pelikan.sk

Ceny jednosmernej letenky z Viedne napríklad do gréckych Atén či španielskeho Alicante teraz začínajú na sume 14,50 eur.  Za necelých 15 eur si však môžeš kúpiť aj letenku do Barcelony. Za túto sumu sa dá zaletieť aj do Estónska, a to v septembrových termínoch. Lacné letenky sú však v ponuke aj do Grécka, Talianska, Poľska, Portugalska či na Ukrajinu. Kompletnú ponuku akciových leteniek nájdeš na pelikan.sk

Nezabúdaj, že je len otázkou času, kedy začne naplno platiť antidumpingové pravidlo, ktoré má zabrániť leteckým spoločnostiam dosahovať zisk na úkor ochrany klímy a zamestnancov.

„Znamená to napríklad, že už viac nebudú dostupné letenky pod 40 eur. Myslím si, že toto je potrebné pre udržateľné a spravodlivé letectvo,“ uviedla Leonore Gewessler, ministerka životného prostredia na tlačovej konferencii.

Od dnes je možné opäť priletieť z Dublinu do Bratislavy

Po takmer štyroch mesiacoch dnes v noci priletia do Bratislavy prví Slováci žijúci v Írsku. Po tom, čo bolo Írsko zaradené na zoznam tzv. zelených krajín, je možné vybavovať aj pravidelné lety z Dublinu na bratislavské Letisko M. R. Štefánika. Zajtra sa do Dublinu odlieta z Bratislavy o 7:40 a prilieta o 13:50. Lety zabezpečuje írsky dopravca Ryanair. 

zdroj: Ryanair/Twitter

V júli sú lety zo Slovenska do Írska a opačne plánované s frekvenciou trikrát týždenne (streda, štvrtok, nedeľa), od augusta stúpne počet letov na päť týždenne – každý deň okrem pondelka a soboty.

Dovolenka v Grécku sa oddnes pre Slovákov komplikuje. Nové opatrenia ťa zrejme od výletu odradia 

Od cestujúcich prilietajúcich z Írska na Slovensko sa nevyžaduje negatívny test na ochorenie COVID-19, ani zotrvanie v domácej karanténe. Avšak cestujúci, ktorí odlietajú z letiska v Bratislave do Dublinu musia, po prílete do Írska zotrvať 14 dní v domácej karanténe a vyplniť formulár s osobnými údajmi. Írska vláda plánuje 20. júla zverejniť zoznam krajín, z ktorých nebude po prílete vyžadovať karanténu.

Na svoje lety stále čakajú Slováci žijúci vo Veľkej Británii. Dopravca Ryanair do svojho bratislavského letného letového poriadku zaradil lety zo 4 destinácií vo Veľkej Británii – Londýn-Stansted, Manchester, Edinburgh, Birmingham, a dopravca Wizz Air plánoval realizovať prílety z Londýna-Lutonu do Bratislavy a odlety do Londýna. Lety z/do Veľkej Británie však ostávajú zakázané.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá