Pelikán spustil veľký výpredaj leteniek za extrémne nízke ceny, tak skoro sa už nemusí opakovať

  • S ultralacnými letenkami z Viedne sa zrejme už čoskoro budeme musieť rozlúčiť
  • Dôvodom je nové antidumpingové pravidlo, ktoré pripravilo Rakúsko
  • Kým však tento čas nastane, máš možnosť využiť masívne zľavy na letenky, ktoré momentálne spustil Pelikán
Ryanair
TASR/Roman Hanc
  • S ultralacnými letenkami z Viedne sa zrejme už čoskoro budeme musieť rozlúčiť
  • Dôvodom je nové antidumpingové pravidlo, ktoré pripravilo Rakúsko
  • Kým však tento čas nastane, máš možnosť využiť masívne zľavy na letenky, ktoré momentálne spustil Pelikán

Rakúsko je po koronakríze odhodlané oveľa viac dbať na ochranu životného prostredia. Rozhodlo sa preto urobiť veľké zmeny aj v pravidlách leteckej dopravy. Rakúšania majú v pláne  zakázať aerolinkám predávať lacné letenky. Po novom majú stáť minimálne 40 eur, aby cena odrazila aj náklady na poplatky.

Ako potvrdila aj známa blogerka Janka „Travelhacker“ Schweighoferová, rakúsky parlament túto zmenu ešte neschválil a zákon zatiaľ ešte neplatí. Ak teda v tomto čase natrafíš na lacné letenky, neváhaj.

Najnovšie výpredaj leteniek spustila spoločnosť Pelikán. Môže ísť pritom o jeden z posledných masívnych výpredajov, kedy sa ceny leteniek aj do európskych destinácií nehýbu rádovo v stovkách eur. 

Čaká Slovensko veľké otváranie hraníc? Zmenil sa zoznam krajín, ktoré môžeme považovať za bezpečné

Ceny jednosmernej letenky z Viedne napríklad do talianskeho Bari začínajú na sume 9,50 eur, za výlet do Atén zase zaplatíš 11,50 eur. Letenky do Ríma sú k dispozícii za 12 eur a do španielskeho Alicante stoja 14,50 eur, za rovnakú sumu môžeš navštíviť aj Barcelonu. Ak ťa láka Francúzsko, do Nice si zaletíš za necelých 30 eur. Kompletnú ponuku akciových leteniek nájdeš na pelikan.sk, je však časovo limitovaná, tak nestrácaj čas.

zdroj: Pelikan.sk

Nezabúdaj, že je len otázkou času, kedy začne naplno platiť antidumpingové pravidlo, ktoré má zabrániť leteckým spoločnostiam dosahovať zisk na úkor ochrany klímy a zamestnancov.

Pozor na British Airways, hrozí štrajk

Britská odborová organizácia Unite pohrozila leteckej spoločnosti British Airways štrajkom. Dôvodom sú plány firmy zrušiť tisícky pracovných miest, znížiť platy a upraviť podmienky zamestnancov.

Aerolínie už v apríli oznámili, že v dôsledku problémov spôsobených šírením nového koronavírusu budú musieť zrušiť približne 12 000 pracovných miest. Pandémia na niekoľko mesiacov prakticky zastavila leteckú dopravu a aj po uvoľnení karanténnych opatrení bude sektoru trvať niekoľko rokov, než sa dostane na pôvodnú úroveň.

Prvá letecká spoločnosť na svete ti preplatí liečbu aj pohreb, ak počas cesty dostaneš COVID-19

Unite, ktorá v spore s British Airways zastupuje palubný personál, uviedla, že letecká spoločnosť má v pláne riešiť problém aj tak, že chce časť zamestnancov prepustiť a následne ich opäť zamestnať, ale už za menej výhodných podmienok.

Ako dodala pre BBC, je pripravená svojich členov brániť. Odbory tak zvýšili tlak na aerolínie, ktorým okrem dôsledkov pandémie situáciu skomplikovali aj nové reštrikcie. Britská vláda zaviedla povinnú 14-dňovú karanténu pre všetkých cestujúcich prichádzajúcich z pevninského Španielska, najnovšie karanténu rozšírila aj na španielske ostrovy.

Španielsko pritom patrí k obľúbených dovolenkovým destináciám Britov, z čoho ťažia letecké spoločnosti. Karanténa dopyt po dovolenke v tejto krajine podľa všetkého zredukuje, a to sa odrazí na zotavovaní British Airways.

Zdroje: Pelikan.sk, BBC

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá