Nová inovatívna appka ti zadarmo zanalyzuje akné na tvári. Zisti ideálnu starostlivosť pre pleť so sklonom k akné

  • Vyskúšali sme: Nová aplikácia od La Roche-Posay podrobne zmapuje tvoju tvár a odporučí presný postup v boji s nedokonalosťami
  • Nedokonalosti pleti trápia 80 % – 90 % mladých ľudí, najmä vo väčších mestách
  • Puberta je častokrát považovaná za koniec problémov s pleťou, nie je to však pravda. Akné či čierne bodky sú bežné aj v dospelosti
Copy of Untitled Design (7)
  • Vyskúšali sme: Nová aplikácia od La Roche-Posay podrobne zmapuje tvoju tvár a odporučí presný postup v boji s nedokonalosťami
  • Nedokonalosti pleti trápia 80 % – 90 % mladých ľudí, najmä vo väčších mestách
  • Puberta je častokrát považovaná za koniec problémov s pleťou, nie je to však pravda. Akné či čierne bodky sú bežné aj v dospelosti

Ľudí čoraz viac trápi pleť. Presúvame sa do miest, kde našu pleť dusia smog či výpary. Ak zlé prostredie prirátame k tradičným zdrojom akné, ako napríklad hormonálne výkyvy či zmeny, je jasné, že by starostlivosť o pleť mala byť jednou z našich priorít.

Aké faktory ovplyvňujú našu pleť

  • Strava – nezdravé potraviny s vysokým glykemickým indexom alebo mliečne výrobky môžu spôsobovať zhoršenie stavu pleti. 
  • Stres – dlhodobý stres ovplyvňuje správanie hormónov v ľudskom tele, ale aj tvorenie mazových žliaz, ktoré môžu zhoršiť akné. Stres navyše spomaľuje aj hojenie akné.
  • Znečistené ovzdušie – rôzne usadeniny alebo prachové častice prenikajú do horných vrstiev pokožky, ktoré môžu spôsobiť jej zapálenie.

Každého pleť je iná, najdôležitejšie je sa poznať

Nedokonalosti pleti chcú všetci vyriešiť rýchlo a efektívne, ideálne bez hlbšieho pochopenia problému. Keďže návšteva dermatológa nie je príjemnou záležitosťou a mnohokrát si myslíme, že si problémy s pleťou zvládneme vyriešiť aj sami, častokrát celý problém nakoniec odkladáme.

Pritom stačí veľmi málo, aby si ľudia vedeli aj doma poradiť s nedokonalosťami pleti. Prvým krokom je zistiť, čo naše nedokonalosti vlastne sú a ako s nimi bojovať. Potom treba pleť vyčistiť, hydratovať a pozorne sa o ňu starať.

zdroj: Startitup

Dôkladná analýza tváre za pár sekúnd

Analýza vlastnej pleti však nie je ľahkou úlohou, svetová kozmetická značka však vyvinula nesmierne užitočné riešenie.

Webová appka Spotscan od La Roche-Posay využíva tri selfies, ktoré následne použije na podrobnú analýzu pleti. Po odfotení a nahratí fotiek prebehne scan tváre. Sofistikovaná umelá inteligencia v aplikácii fotky zanalyzuje a odhalí čierne bodky, akné a pigmentové škvrny.

Samotná aplikácia si tvoje fotky neukladá do databázy, o narušenie súkromia sa tak báť nemusíš.

zdroj: Startitup

La Roche-Posay odporúča aplikáciu aj pre mužov, pretože je prispôsobená pre všetky typy pleti. Pri analýze pleti však aplikácia nekončí, výsledkom je aj podrobné mapovanie, ktorého závery appka zrozumiteľne vysvetľuje a odporúča ďalšie kroky, pre ktoré vyberá aj ideálne produkty.

Aplikácia je ústretová aj pre dlhodobých používateľov, SpotScan totiž obsahuje aj tvoj súkromný denník pleti, kde zaznamenáva zlepšenia či zhoršenia nedokonalostí na pleti.

Čo môžeš o sebe zistiť?

Aplikáciu sme si sami vyskúšali a pozreli sme sa podrobne na našu pleť. Spočiatku je náročné nájsť správny uhol fotenia sa, pretože sú potrebné tri fotky – spredu a z oboch strán.

Aj napriek menším komplikáciám zaberie celé fotenie približne 30 sekúnd. Následne sa prejde k výsledku mapovania, ktorý označí na tvári čierne bodky, akné a pigmentové škvrny. Pri jednotlivých nedokonalostiach sú príslušné značky, aby bola analýza prehľadnejšia. 

zdroj: Startitup

Výsledok mapovania, ktorý sa hneď otvorí po scrollovaní nižšie, predstavuje číslo, na základe ktorého vieš zistiť, aké nedokonalosti sa na tvojej pleti nachádzajú. Po doscrollovaní sme na stránke našli personalizované tipy špeciálne pre nás o predchádzaní nedokonalostiam pleti, a to pomocou produktov z rady Effaclar od La Roche-Posay. 

Aplikácia ponúka aj možnosť výsledku simulátoru PRED a PO využití produktov La Roche-Posay, ktoré sú odporúčané v čistiacej rutine. Nedokonalosti tak v telefóne nasimuluje tak, ako by vyzerali po kvalitnej ošetrujúcej kúre.

zdroj: Startitup

Samotná webová aplikácia nie je náhrada dermatológa, ale aj napriek tomu však dokáže veľmi dopodrobna zanalyzovať tvoju pleť a odporučiť novú radu produktov Effaclar od La Roche-Posay, ktoré ti pomôžu v boji s akné.

Navyše ti vytvorí špeciálnu personalizovanú rutinu, vďaka ktorej bude tvoja pleť zdravšia a poprípade ti odporučí návštevu odborníka, aby bola liečba efektívnejšia. Ide tak o veľmi efektívny spôsob kontroly pleti, ktorý máš hotový za 30 sekúnd.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá