Štyria Slováci získali zápis v Guinessovej knihe rekordov. Amatérski plavci pokorili úsek medzi Severným Írskom a Škótskom

  • Slováci ako prví preplávali úsek medzi Severným Írskom a Škótskom vo štvorici. Vyslúžili si za to zápis do Guinessovej knihy rekordov
  • Kanál preplávali za za 24 hodín, 55 minút a 40 sekúnd. Cestu im skrížili aj nebezpečné medúzy
Facebook/ Richard-travnikar Nyáry
  • Slováci ako prví preplávali úsek medzi Severným Írskom a Škótskom vo štvorici. Vyslúžili si za to zápis do Guinessovej knihy rekordov
  • Kanál preplávali za za 24 hodín, 55 minút a 40 sekúnd. Cestu im skrížili aj nebezpečné medúzy

Slovensko sa môže pýšiť zmienkou v Guinessovej knihe rekordov. Najnovšie sa rekordérmi stali štyria Slováci, ktorí tam a späť preplávali kanál medzi Severným Írskom a Škótskom. Štvorica zo Slovenska sa tak stala historicky prvou štvorčlennou štafetou, ktorá daný úsek preplávala. 

O úspechu štvorčlenného tímu informoval portál spravy.rtvs.sk. Štvorčlenná posádka 82 kilometrový úsek zdolala za 24 hodín, 55 minút a 40 sekúnd. „Nikto predtým to ešte neplával ako štvorčlenná štafeta. Doteraz sa plávali šesťčlenné štafety tam aj späť,“ povedal pre spravy.rtvs.sk jeden z plavcov Richard Nyáry.

Sportfanatic team už po druhý krát Guinness world rekord.

Posted by Richard-travnikar Nyáry on Tuesday, July 27, 2021

Zaujímavosťou je, že všetci štyria Slováci sú len amatérskymi plavcami. Ako však prehlásili, výprava si vyžadovala dvojročnú prípravu, ktorá okrem plávania zahŕňala aj otužovanie. Slováci totiž zdolali kanál, v ktorom je veľmi studená voda. 

Medúz sa neboja, chystajú sa na žraloky

Keď hodinu plávate v 11 stupňovej vode, tak človek po nejakých 43 až 45 minútach stráca tú motoričnosť, tú zotrvačnosť,“  skonštatoval pre spravy.rtvs.sk člen tímu Richard Nyáry.

Akej často sa venuješ fyzickej aktivite či športu?

Plavbu im však znepríjemňovali aj smrteľne nebezpečné medúzy. „Páli to, vyleziete von, páli to ešte viac, bolia z toho nohy,“ okomentoval popŕhlenie plavec Zoltán Makai.

Bojí sa rýb, ale koronavírusu nie. Zuzana je jediná Slovenka, ktorá zdolala La Manche a dnes zachraňuje životy

Štvorica avizuje, že v pláne majú zdolať aj ďalšie prieplavy, napríklad Nový Zéland, Japonsko či Havaj. V daných lokalitách môže byť plavba ešte nebezpečnejšia, cestu im môžu skrížiť žraloky.

Po 18 tich hodinách plávania každý plavec sportfanatic pocítil popŕhlenie smrteľnými medúzami lion.Neskutočná bolesť po…

Posted by Richard-travnikar Nyáry on Saturday, July 17, 2021

Zdroj: spravy.rtvs.sk

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá