Romanu Tabák za konfetovú šou zatiaľ NR SR nerieši. Môže za to Boris Kollár

  • Poslankyňou Tabák sa mal zaoberať mandátový a imunitný výbor parlamentu
  • Nakoniec sa tak dnes nestane, prvý krok mal spraviť Boris Kollár
Na fotke Boris Kollár a konfety v parlamente
TASR/Jaroslav Novák, Reprofoto: Facebook/Romana Tabák
  • Poslankyňou Tabák sa mal zaoberať mandátový a imunitný výbor parlamentu
  • Nakoniec sa tak dnes nestane, prvý krok mal spraviť Boris Kollár

Nedávne schválenie rozpočtu na rok 2023 sprevádzal vskutku bizarný incident. Poslankyňa Sme rodina Romana Tabák totiž na oslavu po odhlasovaní vystrelila konfety.

Viacerých politikov prejav radosti Romany Tabák prekvapil, zaskočený pravdepodobne zostal aj exminister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO), ktorého konfety na mieste zasypali.

Predsedníčka výboru: Podnet neprišiel

Video z toho incidentu sa stalo hitom na sociálnych sieťach, kde ho zdieľalo aj množstvo satirických stránok, avšak konfetová iniciatíva mala priniesť pre Tabák dohru. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) totiž povedal, že Tabák bude riešiť Mandátový a imunitný výbor NR SR, pretože do sály doniesla nepovolené pomôcky a ohrozila nimi Jozefa Šimka (Sme rodina), ktorý sedel vedľa nej.

„Pani poslankyňa, budete riešená na výbore za to, že ste priniesli nepovolené pomôcky do sály a ohrozili pána poslanca Šimka,“ varoval v tom čase Kollár v pléne.

Tabák nám ešte pred pár dňami prezradila, že incident sa ešte len bude riešiť a parlamentný prešľap bude riešiť jeden z výborov Národnej rady. „To ešte bude mať dohru. Myslím, že to budú riešiť na mandátovom výbore. Budú hlasovať, či dostanem pokutu, alebo nie. Avšak ešte sme ani neotvorili riadnu januárovú schôdzu,“ povedala Romana Tabák pre Startitup.

➖ŠNR 2023#nrsr #silvester #parlament

Posted by Romana Tabak on Saturday, December 31, 2022

Startitup zisťoval, či výbor poslankyňu nakoniec aj rieši, alebo to má v pláne. Predsedníčka mandátového výboru Anna Andrejuvová prezradila, že pokiaľ podnet od predsedu NR SR Kollára nepríde, výbor sa incidentom Romany Tabák zaoberať nebude.

„Na pani poslankyňu Tabák musí prísť podnet od pána predsedu. Nemám takú informáciu, že by prišiel,“ povedala pre Startitup Andrejuvová pár hodín pred zasadaním dnešného výboru. 

Kollárove slová do vetra?

Viac okolností však neprezradila. Podľa všetkého to vyzerá tak, že napriek tomu, že Boris Kollár ešte nedávno chcel Tabák za konfety postihovať, bizarný výstup Tabák zatiaľ dohru nemá. 

„Dnes máme výbor k nastúpeniu Igora Matoviča,“ špecifikovala Andrejuvová, čím sa dnes výbor bude zaoberať. S otázkou, kedy sa bude Mandátový a imunitný výbor NR SR zaoberať incidentom Romany Tabák, sme sa obrátili aj na samotný výbor, avšak do vydania článku, nám odpoveď neposkytli.

Hlasovanie o vyslovení nedôvery vláde na základe návrhu SaS.
zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Poslankyňa Tabák sa v minulosti zviditeľnila najmä rôznymi excesmi. Fotila sa napríklad pri kúpaní v tatranskom horskom potoku, kde platí najprísnejší stupeň ochrany, či pózovala v berlínskom múzeu holokaustu. O svojom konfetovom výstupe minulý mesiac pre TASR tvrdila, že nikomu nechcela ublížiť a je jej ľúto, ak sa niekto v pléne po strele konfiet zľakol.

„Som názoru, že keď sa v parlamente môže nadávať a rozosievať negatívna energia, tak sa môže aj pozitívna. Treba aj tie pozitívne emócie dať von,“ skonštatovala vtedy poslankyňa.

Dôvodom vystrelenia konfiet v parlamente mala byť podľa nej „radosť z toho, že poslanci schválili rozpočet, a taktiež, že sa Igor Matovič vracia na pozíciu poslanca“.

Bývalý minister zdravotníctva Krajčí sa podľa Tabák dokonca vystreleniu pestrých šupinovitých papierikov, ktoré sa zvyknú rozsypávať skôr pri karnevaloch či zábavách, potešil. „On sa veľmi potešil. Povedal mi: ‚Romana, toto si veľmi dobre vymyslela’,“ uzavrela Tabák.

Zdroje: TASR, Archív Startitup

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá