Pre ničivý požiar v Banskej Štiavnici začala polícia trestné stíhanie. Takto vyzerá uzavreté námestie (FOTO)

  • Banskú Štiavnicu zasiahol rozsiahly požiar
  • Za obeť padlo celkovo 7 budov
  • Vznikla už aj zbierka na obnovu
BS
TASR/Ján Krošlak
  • Banskú Štiavnicu zasiahol rozsiahly požiar
  • Za obeť padlo celkovo 7 budov
  • Vznikla už aj zbierka na obnovu

Banskú Štiavnicu včera 18. marca zasiahla tragédia v podobe rozsiahleho požiaru historických budov. Požiar zničil celkovo 7 budov, z čoho jedna je obľúbenou atrakciou v podobe Banky Lásky. V centre Banskej Štiavnice sa však okrem Banky Lásky nachádzali v epicentre požiaru aj ďalšie budovy ako Marínin dom, ZUŠ, kultúrne centrum Eleuzína, kde sa hrá aj divadlo Kosmopol, pizzeria či obytný dom. 

Začalo sa trestné stíhanie

TASR informuje, že polícia v súvislosti s rozsiahlym požiarom v centre Banskej Štiavnice začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

„Aj dnes je na mieste policajný výjazd a pokračuje obhliadka miesta činu,“ priblížila polícia s tým, že na poškodených budovách vznikla škoda v doposiaľ nevyčíslenej výške.

Požiar v historickom centre Banskej Štiavnice vypukol v sobotu (18. 3.) dopoludnia v jednej z historických budov, postupne sa rozšíril a poškodil sedem objektov. Situácia je už aktuálne stabilizovaná, hasiči však naďalej likvidujú ohniská.

Situácia by mala byť stabilizovaná

Situácia v súvislosti s rozsiahlym požiarom v centre Banskej Štiavnice je stabilizovaná, hasiči však naďalej pracujú na likvidácii ohnísk. Primátorka mesta Nadežda Babiaková vyhlásila v dôsledku požiaru mimoriadnu situáciu. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva vnútra SR Zuzana Eliášová.

„Prebieha likvidácia a lokalizácia ohnísk spolu s opatreniami na zamedzenie opätovného rozšírenia požiaru,“ priblížila Eliášová. Ako dodala, vedenie mesta v dôsledku požiaru vyhlásilo mimoriadnu situáciu, obyvatelia boli informovaní miestnym rozhlasom.

„Pri mimoriadnej situácii nedošlo k následkom na živote a zdraví okrem miernej intoxikácie jedného príslušníka, hasiča dobrovoľníka,“ dodala Eliášová.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Zdroje: Denník N, TASR

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá