Bratia z Tatier si otvorili slovenskú reštauráciu s borovičkovým barom a vychytenými goralskými haluškami, ktoré stoja za hriech

  • Marek Jakubčák a Daniel Jakubčák sú bratia, ktorí si splnili sen o vlastnej reštaurácii
  • V Starom Smokovci vybudovali podnik, v ktorom ti naservírujú tradičné jedlá v nevídanom modernom šate
Slowenska
  • Marek Jakubčák a Daniel Jakubčák sú bratia, ktorí si splnili sen o vlastnej reštaurácii
  • V Starom Smokovci vybudovali podnik, v ktorom ti naservírujú tradičné jedlá v nevídanom modernom šate

Dobrých reštaurácií, v ktorých vedia kuchári pripraviť poctivú slovenskú kuchyňu nebude v našej krajine zrejme nikdy dostatok. Mnohé z tých existujúcich sa v súčasnej dobe dostávajú do veľmi náročnej situácie a spoliehať sa môžu len na štátne dotácie, ktoré nie je vždy jednoduché získať.

Na vlastnej koži to pocítila aj rýdzo slovenská reštaurácia v Starom Smokovci. Nesie názov Slowenská a za jej vznikom stoja dvaja podnikatelia, ktorí vyrastali pod Tatrami.

Objasňujú, že naša lokálna kuchyňa bola už od malička ich najobľúbenejšou. Ich spoločný sen bol roky jasný – založiť si vlastný podnik, kde budú môcť ľuďom ponúkať jedlo, ktorému neodolá žiaden pravý gurmán.

„Obaja dlhodobo podnikáme, ja v sprostredkovateľskej oblasti, v minulosti som pôsobil aj v gastronómii, Daniel vo svete reklamy. Toto nie je náš prvý spoločný projekt, v minulosti sme už spolu prevádzkovali diskotéku,“ objasňuje Marek pre Startitup.

Spoločne priznávajú, že pred realizáciou ich gastro sna mali aj určité obavy. Tvrdia však, že išlo o akýsi prirodzený podnikateľský rešpekt.

Dobre si uvedomovali, že aj keď svojmu nápadu veria na 100 %, nemusí sa zapáčiť dostatočnému množstvu ľudí. Ako sa hovorí, sto ľudí a sto chutí. A toto tvrdenie je v gastro svete silnejšie ako kdekoľvek inde.

zdroj: Slowenska
Startitup PREMIUM logo
Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

(Zrušiť môžeš kedykoľvek)

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie