TOP 10 reštík v Bratislave: Slováci sa rozhodujú medzi burgrom alebo luxusom na tanieri

  • Tripadvisor sa teší početným hodnoteniam kvality
  • Toto je 10 najobľúbenejších reštaurácií v Bratislave
pjimage(49)
Facebook/Roxorbrgr/photos, Globorestaurant
  • Tripadvisor sa teší početným hodnoteniam kvality
  • Toto je 10 najobľúbenejších reštaurácií v Bratislave

V hlavnom meste Slovenska sa v posledných rokoch gastronómia teší prijatím množstva nových trendov a stravovacích foriem. Streetfoody, take away, slovenské špeciality ako buchty, ázijské pao. Skrátka, podniky tu rastú ako huby po daždi. Pozri si zoznam najpopulárnejších miestnych reštaurácií podľa Tripadvisor.

1. Grand Cru Wine Gallery

Najobľúbenejšou je skôr vináreň, ako reštaurácia. Samozrejme, najesť sa tu môže byť skutočným zážitkom, spojenie dobre pripraveného panini či lokálneho grillovaného syra s výberovým vínom poteší žalúdok aj srdce.

Reštaurácia má 502 recenzií, ktoré nenechávajú na pochybách nikoho. Pri vstupe na miesto môžeš čakať špičkovú obsluhu a gastronomický zážitok. Navyše, panini si tu kúpiš aj za 5 eur.

zdroj: Facebook/GrandCruWineGallery/photos

Nachádza sa na Zámočníckej ulici v Starom meste. Na jej facebookovom profile si môžeš zarezervovať čas, kedy chceš prísť, a okrem bežných služieb je vináreň aj usporiadateľom rôznych degustácií vín a exkurzie cukrovaru.

zdroj: Facebook/GrandCruWineGallery/photos

2. GLOBO Restaurant & Wine Bar

S vínom nekončíme, a rozhodne nie s jedlom. Majiteľom tejto reštaurácie s vínnym barom je Peter Matyšák, ktorý sa, okrem láske k vínam, touto cestou rozhodol splniť si svoj gastronomický sen.

zdroj: Globorestaurant.sk

Ponúka pestrú paletu kombinácie domácich, ale aj zahraničných vín a lokálnych potravín. Rozhodol sa vytvoriť koncept, ktorým prinavráti vymiznuté lokálne recepty a suroviny. Nájdeš tam jedlo iba tej najvyššej kvality a spracovania.

Ponuka je zložená zo 150 vín a sezónnych jedál ovplyvnených miestnym podnebím, BIO zelenina a mäso pochádza z vlastnej produkcie. Samozrejme, v jedálničku nájdeš aj zahraničné suroviny, ako napr. avokádo, všetky ale spĺňajú najvyššie možné certifikácie.

Vedúcim reštaurácie je Dominik Baránek a šéfkuchárom Peter Križan. Dobré jahňacie s cícerom tu stojí 25 eur. Podnik sa nachádza na Františkánskom námestí v centre.

zdroj: Globorestaurant.sk

3. Roxor BRGR & Beer

Mäsové pokrmy a reštaurácie, ktoré ich ponúkajú, v Bratislave skutočne vedú. Tentokrát však vymeníme víno a južanský charakter stravovania za pivo. Táto reštaurácia leží na Vysokej ulici. Ponúka neskutočne vyzerajúce burgre a naješ sa tam do 12 eur.

zdroj: Facebook/roxorbrgr/photos

Roxor je jednoduchý koncept reštaurácie s hamburgermi a pivom z malých pivovarov. Našou nosnou filozofiou je dať zákazníkom do úst maximálnu chuť a čerstvosť. Snažíme sa používať najkvalitnejšie dostupné suroviny v kombinácii s kuchárskym umením a neformálnou obsluhou,uvádza Roxor na svojom webe.

Evidentne sa im darí nasledovať myšlienku vzniku. Ľudia si v recenziách pochvaľujú priestor s dušou starej americkej burgrárne, chuťovo doladené jedlá a šťavnaté mäso.

zdroj: Facebook/roxorbrgr/photos

4. Albrecht

Reštaurácia je súčasťou Hotela Albrecht a nachádza sa na Mudroňovej ulici na Palisádach. Ceny za hlavné jedlo sa v nej vedia vyšplhať aj na 25 eur, ale to nie je evidentne prekážkou. Kto na dobré jedlo má, ten si zaň rád priplatí.

zdroj: HotelAlbrecht/restaurant-galeria

Pokrmy zväčša pozostávajú z kombinácie mäsa či morských plodov a zeleninových krémov s blanžírovanou čerstvou zeleninou. Už na fotografii môžeš vidieť, že jedlo charakterom inklinuje skôr k umeleckému prevedeniu ako plnej porcii. Nenechaj sa však odradiť. Použitie veľkých tanierov a podnosov na servírovanie zákazníkovi môže jedlo vizuálne skresľovať.

zdroj: HotelAlbrecht/restaurant-galeria

5. Hradná Hviezda

Obedovať na Bratislavskom hrade? Prečo nie. Piatou najobľúbenejšou bratislavskou reštauráciou je práve tá hradná. Ľudia si po jej návšteve pochvaľujú vynikajúce jedlo, milý personál a kráľovské prostredie. Musíš uznať, že reštaurácia má skutočne svoj ráz, a tomu zodpovedá aj jedálny lístok.

zdroj: HradnaHviezda/gallery

Hovädzí steak, divinový guláš, jelenie medailónky. Väčšina jedál je tu kombináciou mäsitej a zeleninovej časti. Ulahodí oku a veríme, že aj žalúdku. Naješ sa tu za 12 eur.

zdroj: HradnaHviezda/gallery

6. Houdini Restaurant

Reštika je súčasťou Marrol’s Boutique Hotela na Tobruckej ulici. Jedlo v nej sa pohybuje od 12 aj do 100 eur. Záleží na tvojom budgete, chuti utrácať či neschopnosti odolať výnimočným jedlám. Prostredie reštaurácie je príjemné, zväčša ladené do hnedastých tónov dreva s doplnením o orientálne koberce.

To, ako reštaurácia a jedlo v nej vyzerá, si môžeš pozrieť vo videu. Je vhodná aj pre vegetariánov a celiatikov.

7. BeAbout

Vráťme sa od luxusu k americkej klasike. BeAbout je miesto, kde nájdeš vždy usmievavý personál, najlepšie americké palacinky a popri tom, ako si budeš pochutnávať na niektorom z variánt burgrov, na obrazovke umiestnenej vysoko na stene sa budú premietať obrazy iných jedál a ich prípravy, ktoré ťa milo spracujú na ďalší chod.

zdroj: Facebook/beabougburger/photos

Daj si pozor, porcie sú tu skutočne veľké, a preto, ak nie si riadny jedák, radšej sa poobzeraj po tanieroch iných ľudí a odhadni svoje možnosti. V ponuke je aj Junior burger či panini. BeAbout sa nachádza na Prešernovej ulici a naješ sa tam od 5 do 12 eur.

zdroj: Facebook/beabougburger/photos

8. Bistro St. Germain

Pastrami, zemiakové hrubé chipsy, hamburgery, no aj vegetariánske jedlo, neskoré raňajky a dezerty. Zázrak sprostredkúva rozmanitosťou ponuky a chuťovým vyladením hlavných chodov. Taký je St. Germain. Nachádza sa na Rajskej ulici a okrem spomínaných chuťoviek ti ponúka aj rôzne remeselné pivá. Je ideálny na dlhšie posedenie, pretože v príjemnom prostredí reštaurácie sa nedá ponáhľať. Naješ sa tu do 12 eur.

zdroj: Facebook/BistroSt.Germain/photos

Obzvlášť teraz sa môžeš tešiť na túto špecialitu: V rámci sezónnych obmien v našom menu budete mat možnosť počas leta ochutnať aj obľúbenú chuťovku, ktorú sme už dávnejšie nepripravovali. Pečeňová paštéta s kvapkou Brandy a zakončená jemným brusnicovým želé, servírovaná s bagetkou. Odporúčame pohár vínka či piva, uvádza St. Germain na svojom Facebooku.

zdroj: Facebook/BistroSt.Germain/photos

9. Koliba Kamzík

Naspäť k slovenskému menu. Pri vstupe do Koliby ťa privítajú kockované obrusy, drevené stoly a ambientné osvetlenie. Je to, skrátka, pomerne príjemné prostredie na stretnutie sa so známym, neurazí nikoho a pôsobí komorne. Nachádza sa na Zelenej ulici v Starom meste. Naješ sa tu od 3 do 25 eur.

Skalnú klasiku tvoria slovenské jedlá ako halušky, párance, a pod., no reštaurácia je vhodná aj pre vegetariánov a celiatikov. Viac ti o nej napovie aj toto krátke video.

10. LINOS Bistro & Coffee shop

Nachádza sa na Panskej ulici v úplnom centre mesta, naješ sa tu od 3 do 11 eur a je vhodná aj pre vegetariánov. Je to klasický koncept reštaurácie, ktorá ponúka z každého niečo, a tak si vždy nájde svojich priaznivcov. Keď sa k tomu pridruží dobrý šéfkuchár a milá obsluha, popularita takého miesta razom stúpa.

Vzhľadom na lokalitu reštaurácie, sú ceny pokrmov pod hranicou priemeru, čo sa o kvalite nedá povedať. V reštaurácii nájdeš tradičné šúľance s makom, šaláty aj mäsité jedlá. Zákazníci si pochvaľujú aj domáce limonády.

zdroj: Facebook/linoscafe/photos
Zdroj: Tripadvisor

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá