Ďuriš Nicholsonová: Politická scéna sa dotkla dna. Mám chuť zbaliť deti a utiecť zo Slovenska

  • Poslankyňa Európskeho parlamentu a odídenkyňa z SaS konštatuje, že pociťuje smútok z toho, ako vláda pomaly padá
  • Ukázali sa podľa jej slov charaktery aktérov
  • Sama uvažuje nad odchodom zo Slovenska a otvorení reštaurácie
cv
Facebook/ Lucia Ď. Nicholsonová
  • Poslankyňa Európskeho parlamentu a odídenkyňa z SaS konštatuje, že pociťuje smútok z toho, ako vláda pomaly padá
  • Ukázali sa podľa jej slov charaktery aktérov
  • Sama uvažuje nad odchodom zo Slovenska a otvorení reštaurácie

Nicholsonová poukazuje na zbabelosť premiéra a to, ako narýchlo zneužila situáciu Veronika Remišová. Tá podľa nej zaútočila na najbližšieho spojenca – Richarda Sulíka.

„Ešte nikdy som nemala taký pocit, že slovenská politická scéna sa dotkla dna. Keď sme spoločne v opozícii bojovali proti hydre Smeru, mala som pocit, že tam bola alternatíva. Aspoň nejaká nádej na lepšie zajtra,“ hovorí Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Strana SaS vyzýva Igora Matoviča k demisii, inak bude v hre aj odchod strany SaS z vlády

Dnes tvrdí, že nevie koho bude v predčasných voľbách voliť. Pripomína, že bola toho celého súčasťou 11 rokov a od začiatku chcela urobiť zo Slovenska krajinu, z ktorej mladí ľudia nebudú chcieť zutekať. Situácia sa však zmenila.

„Dnes mám chuť pobaliť mojim deťom kufre. Je to aj moje zlyhanie, tak to cítim. Práve som videla, ako Peter Sagan po prvý raz zvíťazil na Majstrovstvách sveta v roku 2015. Stála som vtedy v slovenskom stane vedľa jeho otca. V jeden večer vidím dva diametrálne odlišné svety. Svet zaslúženého víťazstva, krv, pot a pokoru. A svet ega a osobných záujmov,“ píše europoslankyňa a dopĺňa, že Slovensku drží palce.

Chystáš sa odísť zo Slovenska?

Nicholsonová si aj dnes myslí, že prehnitý systém sa dá zmeniť zvnútra. Podľa jej názoru potrebujeme mladých, slušných a nebojácnych ľudí. Nič sa podľa nej v politickej kultúre nezmení, pokým budú mať práve takýto ľudia odpor k politike.

„Táto vláda má v týchto dňoch jedinečnú možnosť ukázať, že sú schopní vládnuť a dotiahnuť svoj mandát do konca a to aj za cenu rekonštrukcie vlády. Keď táto vláda padne kvôli egám predsedov jednotlivých koaličných strán, ľudia stratia nádej na zmenu v krajine a na zmenu politickej kultúry. Mladí odídu a poslední tu potom už len zhasne svetlo,“ myslí si Nicholsonová.

Uverejnil používateľ Lucia Ď. Nicholsonová Nedeľa 14. marca 2021

Akokoľvek tragické je podľa nej manažovanie štátu v rukách Igora Matoviča, aj tak je toho názoru, že naša krajina má lepšie vedenie ako za Fica a Kaliňáka. Práve oni boli podľa europoslankyne „čistým výťažkom zla“.

Keď len nekradnúť nestačí

„Objektívne musím povedať, že aj kvôli tomu, v akom stave zanechali krajinu, dnes nezvládame boj s pandémiou – predovšetkým mám na mysli zdravotníctvo. Na Igorovi Matovičovi sa ale ukazuje, že už by nám nemalo stačiť, aby politik alebo vláda nekradli. To by už mala byť samozrejmosť.“

Súčasný premiér okrem toho, že nekradne, nespĺňa nič z toho, čo by mal spĺňať zodpovedný líder krajiny, aby štát previedol krízou, myslí si Nicholsonová. Preto sa podľa nej mala rekonštrukcia vlády začať predovšetkým zmenou na poste premiéra.

„Musíme sa z našej chyby – zvolenie Igora Matoviča za premiéra – poučiť a zvýšiť svoje nároky na politikov, viac sledovať ich správanie, ich morálne a ľudské vlastnosti, stav ich duševného zdravia a schopnosť stavať politiky na dátach a nie na pocitoch. A musíme pochopiť, že nekradnúť už nestačí. To musí byť naozaj samozrejmosť, nie jediná vlastnosť, podľa ktorej volíme,“ hovorí.

Nicholsonová ďalej na sociálnej sieti konštatuje, že v SaS mohla celkom bez problémov vystriedať na poste predsedu strany Richarda Sulíka. Objasňuje však, že zo strany odišla kvôli princípom, ktoré nechce ďalej rozoberať.

„Môžem povedať, že taká demotivovaná a frustrovaná zo slovenskej politiky som ešte nebola. S manželom už dlho uvažujeme nad reštauráciou, celkom malou v Bruseli, teraz sme tie úvahy zintenzívnili. Minulý rok mi zistili vážnu kardio diagnózu, nemám na to, aby som bojovala,“ dodáva.

Zdroj: Facebook/ Lucia Ď. Nicholsonová

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá