Dubajského šejka s miliardami na konte nezaujali naše halušky. Oslovilo ho vodíkové auto, ktorým sa pýši Sulík

  • Slovensko sa na Expo Dubaj prezentuje formou 3-podlažného národného pavilónu
  • Naše vodíkové auto nadchýňa ľudí
Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok, TASR/AP Photo/Amr Nabil, FILE, Facebook/Richard Sulík
  • Slovensko sa na Expo Dubaj prezentuje formou 3-podlažného národného pavilónu
  • Naše vodíkové auto nadchýňa ľudí

Šejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum je 71-ročný miliardársky premiér Spojených arabských emirátov a emir Dubaja. Richard Sulík ho tiež označil za vizionára, ktorý mal jasnú predstavu o tom, čo chce urobiť so svojou krajinou. Výsledkom podľa jeho slov je, že kus púšte zmenil na hypermoderný emirát Dubaj.

Vodíkové auto má úspech

Na svojej návšteve EXPA si vybral práve náš slovenský pavilón ako jeden z mála, ktoré chcel vidieť. Nie kvôli haluškám, ale kvôli inovačnému potenciálu Slovenska,“ objasnil Richard Sulík na svojom profile.

Dodal tiež, že šejka najviac zaujalo vodíkové auto. Keďže je ale Dubaj veľmi aktívny aj vo vesmírnej problematike, zastavil sa aj pri našom vesmírnom robotovi.

Silná a pozitívna spätná väzba

Cítil som z neho úprimný záujem a pozitívne prekvapenie z toho, ako Slovensko na EXPO prezentujeme a kam s ním chceme smerovať,“ hovorí minister hospodárstva.

Ten tiež s nadšením konštatuje, že slovenský pavilón na EXPO Dubaj v porovnaní s ostatnými patrí k najlepším, aké tam možno vidieť.

„Máme silnú pozitívnu spätnú väzbu nielen od návštevníkov, ale aj od samotného vedenia EXPO,“ uzavrel Sulík, ktorý sa v uplynulých dňoch na výstave stretol aj so známym milionárom Robertom Geissom. Aj jeho azda najviac upútal koncept vodíkového auta. Okrem toho okúsil aj čaro slovenskej kuchyne. Tradičné bryndzové halušky nielen ochutnal, ale aj sám navaril.

Geiss
zdroj: facebook/richard sulik
Zdroj: Facebook/Richard Sulik

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá