3 bratislavské gastro novinky, ktoré potešia každého s veľkým apetítom
- V hlavnom meste vzniká čoraz viac gastro prevádzok, ktoré sú potešením pre každého pravého gurmána
- Niektoré z nich sa uchytili natoľko, že musia rozširovať svoje rady, aby uspokojili dopyt
- Dôkazom sú aj tieto tri gastro skvosty, ktoré toto leto prichádzajú so skvelými novinkami
- V hlavnom meste vzniká čoraz viac gastro prevádzok, ktoré sú potešením pre každého pravého gurmána
- Niektoré z nich sa uchytili natoľko, že musia rozširovať svoje rady, aby uspokojili dopyt
- Dôkazom sú aj tieto tri gastro skvosty, ktoré toto leto prichádzajú so skvelými novinkami
Nový Roxor Burger na Šancovej
Roxor svoje dvere prvýkrát otvoril v roku 2015 na Vysokej v Bratislave. Malá prevádzka však už od začiatku kapacitne nestačila a vždy bolo lepšie si stôl predom rezervovať. Fanúšikovia poctivých burgrov sa však najnovšie môžu tešiť na celkom novú, väčšiu burgráreň na Šancovej 17, ktorá sa otvára už 19. júla.
„Nové priestory sú väčšie, krajšie, svetlejšie a hlavne oveľa profesionálnejšie. Napríklad, na toaletách bude tiecť teplá voda a v zime sa budete môcť vyzliecť z bundy. Naopak, v lete si môžete pokojne pridať jalapenos do Gringa, máme klimatizáciu. Skrátka, odstránili sme neduhy zo starého pristoru a neskutočne sa z toho tešíme,“ píše na svojej stránke tím Roxoru.
Za prevádzkou a celkovým konceptom stojí majiteľ a šéfkuchár Michal Ščevlík, pôvodne IT-čkar, ktorý otvoril Roxor so šlachetným úmyslom pozdvihnúť bratislavskú gastroscénu. Hnala ho ostrá vášeň k jedlu a vareniu. Veľakrát potvrdený pocit, že to dokáže robiť lepšie mu nedával spávať. A podarilo sa. Hodnotenia na Tripadvisore Roxor posúvaju medzi 20 najlepších reštaurácii v Bratislave.
Marinela
Hoci sa pohrávali aj s myšlienkou odchodu do zahraničia, radšej zostali doma. Reč je o manželoch Daniele a Mariánovi, ktorí sa zhodujú, že Slovensko majú radi a vidia tu veľa možností, aj preto otvorili prvú nanukovú prevádzku v hlavnom meste, ktorá sa stala hitom. Pred pár dňami svoju výrobu rozšírili a otvorili novú prevádzku na Panónskej ulici. V Starom Meste si tak po novom môžeš posedieť aj s ručne robeným nanukom v ruke alebo v pohári. Toto leto je totiž hitom spojenie ich nanukov a prosecca, ktorých chute sa navzájom perfektne dopĺňajú.
Daniela a Marián sa pritom k nanukom dostali celkom netradične. Z IT oblasti si odskočili na zmrzlinovú univerzitu do Bologne, aby dnes z čerstvého ovocia vyrábali zdravé a šťavnaté nanuky, po ktorých večer zostávajú len prázdne vitríny.
„Pre mňa to bolo asi najkrajšie obdobie v živote. Na takejto škole stretnete úžasných ľudí z celého sveta a z rôznych oblastí. Medzi našimi spolužiakmi neboli len cukrári, ale aj právnik, podnikatelia alebo manželia, ktorí predali dom, aby si otvorili svoju zmrzlináreň v Portugalsku,“ hovorí Daniela, ktorá pred Marinelou pracovala na globálnom PR pre spoločnosť Sygic.
Hummus and Couscous Bar
Určite si už počul o prvom hummus bare na Slovensku s názvom Hummus and Couscous Bar. Prevádzku nájdeš v Auparku, Petržalskej Tržnici, Fresh Markete a tá najnovšia sa bude čoskoro otvárať v Avione. Skvelý dizajn dostala od štúdia LEarchitects.
Po novom si hummus môžeš objednať aj z pohodlia domova, nakoľko v Petržalke a v Starom Meste je môžnosť donášky cez bistro.sk.
Za Hummus and Couscous Barom stojí Alan, ktorému sa vďaka jeho vlastnej receptúre podarilo dobyť hlavné mesto práve špecialitami z Blízkeho východu.
Bratislavský Hummus bar je unikátom aj vďaka jeho špecifickému servírovaniu. Obsah porcie spočíva v hummuse, ktorý je natretý do strán taniera, na stred ide veľká porcia buď mäsitej, alebo bezmäsitej prílohy a na vrch sa vkladá bohatá obloha z čerstvej a zaváranej zeleniny, ktorú si navolíš podľa vlastnej chuti.
Svoju “nazdobenú” porciu zväčša dostaneš veľmi rýchlo, a to doslova. Do 1 minúty ti personál pripraví hummus, ktorý je čerstvý počas celého dňa.