TOP 5 reštaurácií s otvorenou kuchyňou, v ktorých uvidíš šéfkuchárom pod prsty

  • Ak si na Netflixe fanúšikom dokumentárnych sérií Chef’s table, tieto reštaurácie si zamiluješ
  • V nasledujúcich prevádzkach môžeš totiž niečo podobné zažiť naživo
  • Bez problémov sa v nich dá zahrať na "food kritika" a pozerať sa na kreácie kuchárov
cuccc
facebook.com/restaurantcarnevalle
  • Ak si na Netflixe fanúšikom dokumentárnych sérií Chef’s table, tieto reštaurácie si zamiluješ
  • V nasledujúcich prevádzkach môžeš totiž niečo podobné zažiť naživo
  • Bez problémov sa v nich dá zahrať na "food kritika" a pozerať sa na kreácie kuchárov

Poslednú dobu je v reštauráciách stále obľúbenejší koncept otvorených kuchýň, kedy kuchár pripraví jedlo priamo pred zákazníkom. Nielenže tak môžeš sledovať celý proces prípravy jedla, ale budeš mať pocit ako v kuchárskom kine. Reštaurácie týmto spôsobom zároveň rady zákazníkom ukazujú, z akých varia surovín a čo všetko dokážu.

Iasai


Na Hviezdoslavovom námestí priamo v centre Bratislavy každú chvíľu otvoria niečo nové. Začiatkom júla tu uzrela svetlo sveta aj reštaurácia Iasai s podtitulom food bar. Zameriava sa na veľké ázijské polievky – rameny a malé ázijské jedlá. Kuchyňa je pod taktovkou sushi majstra Tomáša Lysého, ktorý donedávna pôsobil ako sushi majster luxusnej reštaurácie Fou Zoo.

Podľa doterajších ohlasov zákazníkov z tohto jedla budeš “jasať” a názov tak nepriamo vystihuje, čo ťa tu čaká. Mimochodom, za krátky čas nazbieral Iasai na Facebooku pomerne dosť recenzií s plným počtom hviezdičiek. Ak si fanúšikom ázijskej kuchyne, ani túto reštauráciu by si nemal obísť. Čakajú ťa tu lahôdky ázijskej kuchyne, polievky a  sushi z čerstvých surovín v skvelej atmosfére pod taktovkou perfektného personálu.

Kubu

Zobraziť celú galériu (5)
zdroj: Google Maps/Kubu

V súvislosti s podnikmi sa niekedy zvykne vravieť o dni otvorených dverí. V prípade reštaurácie Kubu, ktorá sa nachádza na mieste bývalého Robinsona v bratislavskom nákupnom centre Aupark, možno hovoriť o rokoch otvorených dverí – žiadne tam totiž nie sú. Ani do reštaurácie, ani do kuchyne.

Zobraziť celú galériu (5)
zdroj: Google Maps/Kubu

Samotnú kuchyňa sa nesie v originálnom štýle, nakoľko si tu kuchári vlastnoručne vyrábajú špagety, penne, ravioli, gnocchi či giglií – cestovinové ľalie a symbol Florencie.

wagamama

Od otvorenia prvej prevádzky v londýnskom Bloomsbury v roku 1992 sa wagamama dostala do 18 krajín. U nás ju nájdeš v Bratislave na nábreží Dunaja, v rámci komplexu Eurovea. V japončine wagamama znamená neposlušné dieťa, alebo ten, kto je tvrdohlavý a odhodlaný.

Zobraziť celú galériu (5)
zdroj: medusablog.sk

Aj tu môžeš sledovať šéfkuchárov priamo pri tvorbe jedál a dokonca ťa títo šéfkuchári môžu aj sami obslúžiť. Wagamama je súčasťou MEDUSA GROUP. Podľa portálu Finstat spoločnosť MEDUSA GROUP, s. r. o. sa v roku 2016 dostala do zisku z -24 289 € na 51 691 € a tržby jej narástli o 3 % na 8,000 mil. €. O tom, že išlo o významnú investíciu tejto skupiny svedčí fakt, že slovenský líder v gastrobiznise prináša obľúbenú svetovú značku nielen na Slovensko, ale aj k našim susedom.

„Môžem povedať, že týmto kontraktom sme získali ikonický brand pre strednú Európu. Po Bratislave plánujeme otvoriť ďalších 5 v Česku a 7 v Rakúsku,“ upresnil P. Štecko na blogu spoločnosti.

Carnevalle


Carnevalle je reštaurácia, ktorá sa už podľa názvu špecializuje na mäso. Nájdeš ju na námestí Bratislavy oproti hotelu Carlton. V ponuke sú špeciality ako teľacie líčka, jahňacie lýtko, beef sushi či čerstvé steaky a ryby, ktoré pripravujú na grile s dreveným uhlím. Spolu s výberom z viac ako 100 druhov vín ide o jasný impulz na návštevu Carnevalle.

Súčasťou interiéru je aj Meat Bar, kde sa v čase medzi hlavnými jedlami a večer podávajú skvelé mäsové chuťovky, drinky a výber domácich i svetových vín. Presklená terasa, spojená s barom, ponúka ideálne kulisy na príjemnú večeru či biznis obed s výhľadom na centrum Hviezdoslavovho námestia.

Toscana

Zobraziť celú galériu (5)
zdroj: restauraciatoscana.sk

Zažiť kúsok Toskánska aj v centre Bratislavy umožňuje reštaurácia hotela DoubleTree by Hilton. Tradičné talianske špeciality v modernom poňatí, pohodová atmosféra a štýlové prostredie – to je živá reštaurácia Toscana. Všetky jedlá a ich prevedenie spája talianska niť, takže tu nájdeš domáce cestoviny, rizotá, ryby, krevety, alebo hovädzí vývar so zeleninou a domácimi rezancami.

Zobraziť celú galériu (5)
zdroj: restauraciatoscana.sk

Originálna talianska kuchyň -, to sú kvalitné talianske suroviny, tradičné a miestami až rodinné receptúry. Kuchyňa je postavená na poctivej ručnej práci a dáva si veľmi záležať aj na sezónnosti použitých surovín v menu, ktoré sa neustále obmieňa.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech