Na Slovensku sa bude po novom roku zdražovať, od januára nás čakajú výrazne vyššie ceny mäsa

  • Slováci za mäso zaplatia viac už o pár týždňov
  • Môžu za to sociálne opatrenia prijaté zo strany štátu a nárast cien energií
  • Slováci za mäso zaplatia viac už o pár týždňov
  • Môžu za to sociálne opatrenia prijaté zo strany štátu a nárast cien energií

Slovenskí spracovatelia mäsa a mäsových výrobkov sú nútení výrazne navýšiť ceny. Môžu za to sociálne opatrenia prijaté zo strany štátu a nárast cien energií. Zvýšenie cien Slováci pocítia už v prvom kvartáli roka 2019. Informovala o tom v stredu výkonná riaditeľka Zväzu spracovateľov mäsa Eva Forrai v tlačovej správe.

„Pod nárast cien sa na úrovni výrobcov, ale aj ich dodávateľov sa podpísali hlavne zvýšenie ceny ľudskej práce ( zavedenie povinných príplatkov za prácu v noci a cez víkend a zvyšovanie minimálnej mzdy ) a nárast cien energií. Súčasné zvyšujúce sa náklady sú už pre výrobcov neudržateľné a preto je potrebné ich premietnuť aj do odberateľských cien. Navýšenie cien mäsa a mäsových výrobkov očakávame v rozmedzí 5 – 8 %,“ uvádza výkonná riaditeľka Zväzu spracovateľov mäsa Eva Forrai.

Ako sa s tým vyrovnať? Ak chcete uchrániť svoje peňaženky a podporiť svoje zdravie i stav planéty, môžete siahnuť po rastlinných bielkovinách. Európska komisia totiž investuje takmer 200 miliónov eur do udržateľných potravín.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK