UPSTAGE: Príď sa pozrieť, ako to dopadne, keď sa stretnú 4 bratislavské streetfood prevádzky pod jednou strechou

  • Streetfood momentálne vládne gastro svetu. Tento štýl stravovania si získal milióny nadšencov a my patríme medzi nich tiež. Aké to je ale z pohľadu ľudí, ktorí sa živia streetfoodom? To zistíš v panelovej diskusií UPSTAGE: Ako zbohatnúť na streetfoode? Toto si nesmieš nechať ujsť.
screen-shot-2017-05-21-at-00-09-54
FB Orbis/FB Pomazánkovo/ FB Buchtáreň/ FB Kramáre Burgers
  • Streetfood momentálne vládne gastro svetu. Tento štýl stravovania si získal milióny nadšencov a my patríme medzi nich tiež. Aké to je ale z pohľadu ľudí, ktorí sa živia streetfoodom? To zistíš v panelovej diskusií UPSTAGE: Ako zbohatnúť na streetfoode? Toto si nesmieš nechať ujsť.

Startitup spúšťa úplne nový projekt – sériu exkluzívnych panelových diskusií v SATORI Stage. Prvou témou bude gastro, konkrétne streetfood. A na koho sa môžeš tešiť?

Vlado, zakladateľ Orbis Street Food

foto: archív Orbis Street food

Orbis Street Food vznikol po tom, ako si Vladimír Schmidt po svojich cestách svetom uvedomil, že Bratislave chýba kvalitné pouličné jedlo. O tom, že naozaj v roku 2014 našiel dieru na trhu, svedčili aj nekonečné rady hneď počas prvého týždňa prevádzky. A od roku 2014 sa Orbis teší stále obrovskej obľube.

Orbis sa preslávil najmä vďaka svojim belgickým hranolkám. Tie sú ručne šúpané a dvakrát smažené na hovädzom tuku podľa tradičného belgického postupu. Vyrábajú sa zo špeciálnej odrody zemiakov a sú omnoho väčšie ako hranolky, na ktoré bola väčšina z nás pred príchodom Orbisu zvyknutá. V ponuke k nim je niekoľko omáčok, ktoré unikátny zážitok len vylepšia.

Hranolky sú číslom jeden, no Orbis zostáva verný svojmu menu a ponúka streetfood z celého sveta. Menu sa pravidelne obmieňa a nechýbajú juhoamerické, či ázijské dobroty.

“Netvárime sa, že sme najväčší experti na jedlo, ani sa netvárime, že sme vynašli najzdravší spôsob rýchleho stravovania. Našim základným pravidlom hodnotenia kvality je poctivosť a pomer cena/výkon. Teda to, ako sa jedlo pripravuje a to, čo dostanete v porovnaní s tým, koľko za to zaplatíte. Na základe toho si vyberáme aj našich dodávateľov,” hovorí zakladateľ Orbisu Vladimír Schmidt.

Mia a jej Pomazánkovo

foto: archív pomazánkovo

Čarovné miesto, kde nájdeš skvelé pomazánky z kvalitných surovín, ktoré si môžeš natrieť na poctivý chlieb či pečivo, a k tomu si môžeš donekonečna čapovať čaj.

Spo­mí­naš si, ako sa ti v det­stve zbie­ha­li sli­ny na chut­né domá­ce poma­zán­ky, kto­ré pre teba pri­pra­vi­la mama či bab­ka a v lete si ich na záh­ra­de zaje­dal čerstvým chle­bom? Natre­té chle­bí­ky sa roz­chy­ta­li behom nie­koľ­ký­ch sekúnd a nikdy ich nebo­lo dosť. Túto nos­tal­giu ti zveč­ní náv­šte­va nové­ho bra­ti­slav­ské­ho pod­ni­ku Poma­zán­ko­vo.

„Strííítfúúúd pre mňa znamená krok dopredu v gastrónomii. Sadnúť si do rešturácie a dať si výborné jedlo je dnes už časovo náročné, ale dať si lahodné jedlo za pár minút cestou, je klinec po hlavičke. Zbožňujem na ňom jeho variáce a alternatívy,“ tvrdí Mia, zakladateľka Pomazánkovo. „Ľudia by mali navštíviť moju prevádzku lebo je to stroj v čase. Dokážete sa preniesť do škôlskarských časov za pár sekund,“ dodáva.

 

Tomáš z Buchtárne

foto: archív buchtáreň

Len máloktorému streetfoodu sa podarí taký bleskový úspech. Len čo Buchtáreň v septembri minulého roka vyšla na svetlo sveta so svojím pouličným stánkom, ľudia sa ich tradičných parených buchiet nevedia nabažiť. Stojí za tým samozrejme šikovnosť celého tímu, ale aj nostalgia detských čias, ktorá sa každému pri prvom súste vybaví.

V ponuke majú 8 druhov domácich parených buchiet, ktoré obmieňajú podľa nálady, a niekoľko druhov posýpok. „Vždy budú tri-štyri sladké a jedna slaná. Teraz robíme s mletým mäsom a slaninkou a cibuľkou navrchu, raz sme skúšali aj bryndzovú a mala obrovský úspech,“ teší sa spolumajiteľ Buchtárne Tomáš.

Na otázku čo pre teba znamená streetfood Tomáš odpovedal: „Je to pouličné jedlo, ktoré vyniká svojou kvalitou. Je to niečo do čoho človek dáva viac, ako keď má reštauráciu, má v tom srdce!“

Juraj a jeho Kramáre Burgers

Foto: pomozburgrom.sk

Juraj Oravec vždy miloval jedlo. V roku 2015 sa ocitol na ulici a začal premýšľať, ako sa postaviť späť na nohy. Juraj odmalička vyrastal na Kramároch a vždy v noci trpel hladom. Z tejto túžby po novom jedle sa zrodil sen, podieľať sa na kvalitnom streetfoode.

Počas jednej z chladných nocí v novinovom stánku, kde prespával, vznikla myšlienka založenia vlastného stánku s burgrami.

Chceš vedieť ešte viac o týchto biznisoch? Príď sa pozrieť v stredu o 20:00 do Satori Stage na panelovú diskusiu: Ako zbohatnúť na streetfoode. Lístky sa rýchlo míňajú, tak si rýchlo kúp. Nájdeš ich TU a facebookovom evente TU.

Ďakujeme našim mediálnym partnerom Slovenskej sporiteľni, Launcheru, Slovak business agency a Sygicu.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech