Rob týchto pár vecí po práci a dosiahneš to, čo si praješ

  • To, čo urobíš večer po práci, ti môže zmeniť celý život.
man-person-sunglasses-relaxing
  • To, čo urobíš večer po práci, ti môže zmeniť celý život.

Čo robíš, keď prídeš domov z práce? Využívaš svoj voľný čas zmysluplne alebo ním mrháš?

S najväčšou pravdepodobnosťou si dáš večeru, umyješ sa a sadneš pred telku. Áno, každý z nás je po práci vyčerpaný. A všetko, čo chceme, je si iba vyložiť nohy a oddychovať.

Pravdou je, že všetok voľný čas po práci patrí iba tebe, a ty sám určuješ, ako s ním naložíš. No čo tak skúsiť urobiť niečo zmysluplné? Niečo, čo ťa posunie vpred? Prečo teda nevymeniť bezduché seriály za dokumenty, z ktorých sa niečo naučíš?

Existuje toľko zmysluplných aktivít, ktorým sa môžeš venovať: Nauč sa nový jazyk. Zaujímaj sa o umenie. Uč sa hrať na nejaký hudobný nástroj. Napíš blog alebo knihu. Každá takáto činnosť ťa posunie v živote ďalej, čo sa pozitívne odrazí sa nielen v tvojom osobnom, ale aj pracovnom živote.

zdroj: static.pexels.com

Pravidlo 60/30 minút

Treba podotknúť, že na sebe musíš pracovať deň čo deň. Iba tak sa totiž budeš môcť neprestajne zlepšovať, aby si sa stal tou najlepšou verziou seba samého. Skús sa teda počas najbližších 30 dní po práci aspoň na 60 minúť venovať nejakému zmysluplnému projektu. Takýmto spôsobom urobíš každý deň malé pokroky. Dôležité však je, aby si bol počas tej jednej hodiny plne sústredený na svoju činnosť. Bez akýchkoľvek rozptýlení.

Ak si nedokážeš nájsť 60 minút, pretože máš napríklad rodinu, obetuj pre seba aspoň 30 súvislých minút. Urob z toho rutinu a sleduj prvé výsledky. Budeš príjemne prekvapený.

zdroj: static.pexels.com

Tvoja najväčšia investícia si ty sám

Investícia do seba samého je to to najlepšie, čo môžeš pre svoju budúcnosť urobiť. Neuspokoj sa s tým, kde si teraz, a vytvor tú najlepšiu verziu svojho JA. Za každých okolností sa usiluj o to, aby si napredoval. Rozvíjaj svoj potenciál a neustále sa zlepšuj. Pretože nikdy nevieš, čo sa ti raz zíde. Nikdy nevieš, ktorú z nadobudnutých znalostí v budúcnosti využiješ. Steve Jobs raz povedal: ,,Keby som sa nezúčastnil toho jedného jediného kurzu kaligrafie, Mac by nikdy nemal toľko fontov.“

Vytvor niečo. Spoznávaj nové kultúry. Získavaj rôzne zručnosti. Nadobúdaj nové vedomosti. Aj toto je spôsob, akým môžeš posunúť svoju kariéru na úplne iný level.

zdroj:  static.pexels.com

Ak už nič iné, tak aspoň každý večer pred spaním čítaj. Richard Steele tvrdil: ,,Čítanie je pre pamäť to, čo cvičenie pre telo.“ Mal pravdu. Čítaním získavaš nové informácie, zmeníš pohľad na svet a možno prídeš na nové nápady.

Neboj sa snívať. Vybuduj si presne taký život, po akom túžiš. Pamätaj, že jedinou prekážkou si ty sám. Pretože to, kde si dnes, je výsledkom toho, čo si urobil včera. A rozhodnutia, ktoré urobíš dnes, sa premietnu do tvojej budúcnosti.

Tak čo, už vieš, čo urobíš dnes po práci?

zdroj titulnej fotografie: static.pexels.com

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá