Pravá chuť Tatier. V tatranskom hoteli si môžeš dať špeciálnu makrónku s borovicovou šiškou
- Tím Grand Hotela Kempinski prekvapil fantastickým gastronomickým nápadom – tatranskými makrónkami, ktoré sa vyrábajú aj z jedlých šišiek borovice
- Jedlé šišky obohacuje ešte mandľová múka a biela čokoláda
- Tím Grand Hotela Kempinski prekvapil fantastickým gastronomickým nápadom – tatranskými makrónkami, ktoré sa vyrábajú aj z jedlých šišiek borovice
- Jedlé šišky obohacuje ešte mandľová múka a biela čokoláda
Zbožňuješ prechádzky vysokohorskou prírodou a vôňu ihličia a šišiek tatranských borovíc? Ak áno, vďaka kreatívnemu tímu hotelovej Grand Restaurant v Grand Hotela Kempinski High Tatras máš teraz príležitosť šišky z borovice ochutnať v jedinečnej tatranskej makrónke, v ktorej sa snúbi chuť jemného cesta z mandľovej múky, bielej čokolády a jedlých šišiek. Na gastronomický zážitok upozornili kavickari.sk.
„Hostia Grand Hotela Kempinski High Tatras sú zvyknutí, že sa im snažíme vždy priniesť niečo nové a radi ich prekvapujeme netradičnými chuťami Tatier na tanieri,“ hovorí o novom Kempinski dezerte roka 2021 šéfkuchár Miroslav Zamiška.
Dokonalé spojenie makrónky a drinku
O tom, ako v apríli nazbierali výhonky z ihličia a jedlé šišky borovíc z podtatranských lesov, prezrádza viac šéfcukrár Martin Gaňa. „Už vtedy sme vedeli, že z nich pripravíme niečo špeciálne. Šišky sú sedemkrát vyvarené a zblanžírované, naložené do cukru a zavákuované. Približne dva až tri týždne sa macerujú a za tento čas sa cukor premení na sirup a šišky sa stanú jedlými.“
Túto priam čarovnú premenu môžeš ochutnať počas najbližšieho výletu do Vysokých Tatier. K lesnej makrónke pripravil barman Valerio Sabatiieli aj drink Kempinski Fizz.
„Okrem ginu všetky zmysly prebudí sirup z ihličia a limetková šťava, pretože som chcel pripraviť drink, ktorý bude k našej lesnej makrónke najkrémovejší, ale aj najosviežujúcejší,“ hovorí Valerio. Dezert a drink si môžete vychutnať v lobby Grand Hotela Kempinski High Tatras alebo po obede či večeri v hotelovej Grand Restaurant.
Zdroj: kavickari.sk