Strechu nad hlavou si na Slovensku kúpiš aj za 15-tisíc. Tieto možnosti sa stávajú horúcim hitom

  • Keďže sú ceny nehnuteľností stále vysoké, Slováci sa uchyľujú k rôznym alternatívam
  • Vybrali sme niekoľko ponúk, ktoré ťa budú určite zaujímať
sťahovanie, nehnutelnosti
Ilustračný obrázok, Unsplash/Dakota Lim, HiveBoxx
  • Keďže sú ceny nehnuteľností stále vysoké, Slováci sa uchyľujú k rôznym alternatívam
  • Vybrali sme niekoľko ponúk, ktoré ťa budú určite zaujímať

Hoci sa realizačné ceny nehnuteľností na Slovensku na konci minulého roka oproti letu 2022 mierne znížili, aj tak sa pohybujú na pomerne vysokých úrovniach. Štatistický úrad informoval o tom, že zvyšovanie cien sa medziročne spomalilo pod 10 %, pričom pri existujúcich nehnuteľnostiach sa utlmilo takmer o polovicu.

V porovnaní s tretím štvrťrokom 2022 klesli ceny nehnuteľností o 0,8 %. Zmenu trendu ovplyvnilo najmä medzikvartálne zníženie cien existujúcich nehnuteľností o 2,3 %. Nové nehnuteľnosti pokračovali v raste, oproti tretiemu kvartálu sa zvýšili o 1,7 %.

V medziročnom porovnaní boli ceny domov a bytov vyššie o 9,7 %. Spomalenie rastu je dôsledkom pribrzdenia dynamiky zdražovania existujúcich nehnuteľností, ktoré mali ceny o 8,4 % vyššie ako na konci roka 2021.

V súčasnosti realitné kancelária ponúkajú obrovské množstvo nehnuteľností, no Slováci sa kvôli ich cenám začínajú obzerať po iných, cenovo dostupnejších, možnostiach. 

Ide napríklad o mobilné domy, ktoré dnes zoženieš úplne jednoducho. Ich výhodou však nie je iba dostupnosť alebo cena, no aj skutočnosť, že ti ich prinesú kamkoľvek. Mnohí Slováci tieto domy hľadajú napríklad na známej inzertnej stránke Bazoš.sk. Vybrali sme niekoľko ponúk, ktoré môžu raz a navždy zmeniť koncept, ktorým vnímaš bývanie.

Bývanie zoženieš aj za menej ako 10-tisíc eur

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Zdroje: SITA, Bazoš, Bazoš, Bazos, Bazos

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá