Vinný: Ľuboš Ferus bol bossom piešťanských piťovcov

  • Ľuboš Ferus dostal podmienku za šéfovanie zločineckej skupine piťovci 2
  • Najvyšší súd uznal vinného aj bývalého policajta, ktorý pre mafiu vynášal
Ľuboš Ferus je vinný za šéfovanie zločineckej skupine piťovci 2.
Ľuboš Ferus je vinný za šéfovanie zločineckej skupine piťovci 2 TASR
  • Ľuboš Ferus dostal podmienku za šéfovanie zločineckej skupine piťovci 2
  • Najvyšší súd uznal vinného aj bývalého policajta, ktorý pre mafiu vynášal

Najvyšší súd vo štvrtok potvrdil trojročný podmienečný trest odňatia slobody s päťročným dokladom na päť rokov pre muža roky označovaného za bossa nitrianskeho podsvetia Ľuboša Ferusa.

Podľa obžaloby mal Ferus spolupracovať so zločineckou skupinou označovanou ako piťovci 2. Tá pôsobila v Piešťanoch a okolí. Muži okolo Roberta Bíleho a Ľuboša Ferusa sa podľa verdiktu súdu zaoberali hlavne s nelegálnym vymáhaním dlhov, vydieraním a poistnými podvodmi.

Súd potvrdil podmienku pre Ferusa

Bývalý policajt Milan Kožík, ktorý bol tiež stíhaný v rámci zločineckej skupiny je vinný z trestného činu prijímania úplatku za poskytovanie policajných informácií zločineckému gangu.

Najvyšší súd dnes pripomenul, že obžalobu podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Bohdan Čeľovský ešte v roku 2015. Prípad dvakrát vrátil Najvyšší súd späť na Špecializovaný trestný súd. Najskôr dostali Ľuboš Ferus spolu s Kožíkom v decembri 2015 nepodmienečné tresty odňatia slobody a v roku 2018 ich Špecializovaný trestný súd neprávoplatne oslobodil spod obžaloby.

Po rokoch však dnes padol na Najvyššom súde SR definitívny verdikt a Ľuboša Ferusa uznal vinným.  

Ľuboš Ferus ako boss nitrianskeho podsvetia

Senát zamietol odvolanie muža označovaného za bossa nitrianskeho podsvetia i prokurátora proti vlaňajšiemu verdiktu Špecializovaného trestného súdu zamietol. 

Najvyšší súd potvrdil verdikt Špecializovaného trestného súdu a uznal jeden rok, deväť mesiacov a 11 dní väzenia pre bývalého policajta Milana Kožíka ako dostatočný trest, ktorý si už odpykal počas výkonu väzby.

No a po prvýkrát vôbec uznal súd vinného ako šéfa zločineckej skupina neslávne známeho Ľuboša Ferusa.

„Vítam dnešné rozhodnutie, keďže obžaloba bola podaná ešte v roku 2015 a skutky sú z roku 2011 a 2012. Práve dĺžka konania ovplyvňovala výmeru dĺžky trestu. Ja som požadoval, keďže Ľuboš Ferus bol šéfom tej zločineckej skupiny, osem rokov nepodmienečne. Súd sa stým ale nestotožnil a ponechal uložený trest prvostupňového súdu. Keďže je dnes verdikt právoplatný môže povedať, že Ľuboš Ferus bol šéfom skupiny ferusovci alebo piťovci 2 v tom období,“ povedal po verdikte Najvyššieho súdu SR prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Bohdan Čeľovský.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá