Bratislavské potraviny, ktoré vyrástli v garáži

Lucia Vojtišková / 18. novembra 2016 / Zaujímavosti

Majiteľku potravín, Andreu, tu stretnete každý deň. Dokonca aj neskoro večer. Stačí zazvoniť na zvonček a ochotne ťa príde obslúžiť.

Tieto skromné potraviny sa nachádzajú na Holubyho ulici blízko konečnej trolejbusov – Šuleková. Napriek tomuto spoju sem však veľa ľudí nezablúdi. „Chodia ku mne hlavne susedia z holubky, tak nazýváme túto ulicu od detstva.“

holubka_1-copy-copy

Holubka funguje už od roku 2009. Od jej otvorenia už čelili uzavretiu ulice, či otvoreniu konkurenčných potravín o pár metrov nižšie. Avšak každodenne ju navštevujú ľudia, a to napriek tomu, že na internete o nich doteraz nebola ani zmienka. Celé to funguje na báze ústneho podania.. Andrea nemá totiž ani Facebook. Práve toto všetko dokazuje, že nemusíš byť online, aby si mal klientelu, aj pokiaľ ide o biznis. No samozrejme, zárobok nie je hlavná motivácia, prečo tieto potraviny existujú.

„Robím to všetko kvôli ľuďom, pre mňa to nie je práca, ale koníček.“ Toto tvrdenie dokazuje aj to, že spolu s manželom Andrea vlastní aj ovocné a orechové sady blízko Senca. Okrem dovážaných produktov predáva teda aj tie svoje. Ovocie a zeleninu ale nakupuje hlavne z maďarského, rakúskeho aj talianskeho trhu. Kiwi, ananás, pečené gaštany ale napríklad aj letecká papája, ako ju familiárne nazývajú. To všetko nájdeš na jednom mieste.

Ako je teda možné že si o Holubke ešte nepočul? Pravdepodobne kvôli polohe. Samozrejme, dá sa sem dostať aj autom, no pre viacerých je toto miesto „od ruky“. No napriek tomu ti môžem odporučiť navštíviť tieto milé potraviny. Podporíš tak tých, ešte stále poctivých, slovenských predajcov.

holubka_5-copyholubka_6-copyholubka_4holubka

foto: autorka

Pridať komentár (0)