Slováci rozbiehajú novinku „Ochutnaj a zdieľaj“: Podnikanie nie je práca na 8 hodín, výplata na účte nie je samozrejmosť

  • Sny sa stávajú skutočnosťou a košická Tabačka sa po viac ako roku dočkala novej gastro prevádzky
  • Aký je nový koncept stravovania sa v Tabačke a čo stálo za znovuzrodením kuchyne?
  • O tom, ale aj strastiach a radostiach podnikania nám porozprával manažér gastro prevádzky Rado Reviľák
  • Sny sa stávajú skutočnosťou a košická Tabačka sa po viac ako roku dočkala novej gastro prevádzky
  • Aký je nový koncept stravovania sa v Tabačke a čo stálo za znovuzrodením kuchyne?
  • O tom, ale aj strastiach a radostiach podnikania nám porozprával manažér gastro prevádzky Rado Reviľák

Tabačka Kulturfabrik je unikátnym kultúrnym centrom a otvorenou zónou pre umenie, kreativitu a spoluprácu v metropole východu. Jej príbeh sa začal písať ešte v roku 2009 v tzv. starej Tabačke.

Opusteným priestorom bývalej tabakovej továrne vdýchli nový život Peter Radkoff s tímom spolupracovníkov z občianskeho združenia Bona Fide. Najskôr svojpomocne a na vlastné náklady v jednej z budov vytvorili alternatívny kultúrny priestor.

Mnohí sem chodili aj za dobrý jedlom, ktoré sa podávalo v miestnom Bistre Tabačka. V máji 2020 v dôsledku prvej vlny pandémie muselo toto bistro definitívne skončiť. Vedenie centra hľadalo rôzne možnosti, ako ho opäť oživiť, avšak podmienky pre gastro neboli priaznivé a až do konca druhej vlny sa riešenie nenašlo.

Na jar 2021 preto vedenie centra oslovilo Radomíra Reviľáka, ktorý dostal ponukou prevziať prevádzku kuchyne a zastrešiť ju, takpovediac, internými kapacitami. To sa podarilo vďaka spomínanému občianskemu združeniu Bona Fide.

Rado pred jeho príchodom do Tabačky prešiel viacerými manažérskymi pozíciami v rôznych oblastiach obchodu, financií a priemyslu. Jeho cestu v gastre, ktoré ho vždy fascinovalo, začal otvorením košickej školy varenia Chefparade.

„Bolo to úžasné obdobie, kde som mohol využiť svoje viacročné skúsenosti a vďaka ktorému som spoznal množstvo skvelých, šikovných a inšpiratívnych ľudí z prostredia gastra. Chefparade bol môj realizovaný sen, sledoval som ju od jej vzniku v 2008 a vždy bude mať v mojom srdci zvláštne miesto,“ povedal nám Rado.

Po troch rokoch dospel k rozhodnutiu posunúť sa ďalej. Projekt gastro prevádzok v Tabačke, bol nakoniec tým hlavným dôvodom, prečo odišiel.

zdroj: TBCK

Bez kvalitného jedla to v Tabačke nefungovalo dobre, lebo návštevníci kultúrnych podujatí nedostávali kompletnú službu, na ktorú boli zvyknutí.

Čítaj viac z kategórie: Zo Slovenska

Zdroj: TBCK

Najnovšie videá

Trendové videá