Slováci rozbiehajú novinku „Ochutnaj a zdieľaj“: Podnikanie nie je práca na 8 hodín, výplata na účte nie je samozrejmosť
- Sny sa stávajú skutočnosťou a košická Tabačka sa po viac ako roku dočkala novej gastro prevádzky
- Aký je nový koncept stravovania sa v Tabačke a čo stálo za znovuzrodením kuchyne?
- O tom, ale aj strastiach a radostiach podnikania nám porozprával manažér gastro prevádzky Rado Reviľák
- Sny sa stávajú skutočnosťou a košická Tabačka sa po viac ako roku dočkala novej gastro prevádzky
- Aký je nový koncept stravovania sa v Tabačke a čo stálo za znovuzrodením kuchyne?
- O tom, ale aj strastiach a radostiach podnikania nám porozprával manažér gastro prevádzky Rado Reviľák
Tabačka Kulturfabrik je unikátnym kultúrnym centrom a otvorenou zónou pre umenie, kreativitu a spoluprácu v metropole východu. Jej príbeh sa začal písať ešte v roku 2009 v tzv. starej Tabačke.
Opusteným priestorom bývalej tabakovej továrne vdýchli nový život Peter Radkoff s tímom spolupracovníkov z občianskeho združenia Bona Fide. Najskôr svojpomocne a na vlastné náklady v jednej z budov vytvorili alternatívny kultúrny priestor.
Mnohí sem chodili aj za dobrý jedlom, ktoré sa podávalo v miestnom Bistre Tabačka. V máji 2020 v dôsledku prvej vlny pandémie muselo toto bistro definitívne skončiť. Vedenie centra hľadalo rôzne možnosti, ako ho opäť oživiť, avšak podmienky pre gastro neboli priaznivé a až do konca druhej vlny sa riešenie nenašlo.
Na jar 2021 preto vedenie centra oslovilo Radomíra Reviľáka, ktorý dostal ponukou prevziať prevádzku kuchyne a zastrešiť ju, takpovediac, internými kapacitami. To sa podarilo vďaka spomínanému občianskemu združeniu Bona Fide.
Rado pred jeho príchodom do Tabačky prešiel viacerými manažérskymi pozíciami v rôznych oblastiach obchodu, financií a priemyslu. Jeho cestu v gastre, ktoré ho vždy fascinovalo, začal otvorením košickej školy varenia Chefparade.
„Bolo to úžasné obdobie, kde som mohol využiť svoje viacročné skúsenosti a vďaka ktorému som spoznal množstvo skvelých, šikovných a inšpiratívnych ľudí z prostredia gastra. Chefparade bol môj realizovaný sen, sledoval som ju od jej vzniku v 2008 a vždy bude mať v mojom srdci zvláštne miesto,“ povedal nám Rado.
Po troch rokoch dospel k rozhodnutiu posunúť sa ďalej. Projekt gastro prevádzok v Tabačke, bol nakoniec tým hlavným dôvodom, prečo odišiel.
Bez kvalitného jedla to v Tabačke nefungovalo dobre, lebo návštevníci kultúrnych podujatí nedostávali kompletnú službu, na ktorú boli zvyknutí.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Tabačka je bez akýchkoľvek pochýb súčasťou kultúrneho centra Košíc
- Najnovšie sa stala aj sídlom celkom nového gastro konceptu Taste & Share, ktorý nahrádza pôvodné bistro
- Jeho šéfkuchárom je Matej Remper a ideovo ho vedie Rado Reviľák
- Rado nám o tomto mieste prezradil rôzne podrobnosti,
- Vykreslil, aké náročne je takýto projekt v našej krajine realizovať
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítaj viac z kategórie: Zo Slovenska
Zdroj: TBCK
