Stráviť noc na zámku, vo veži či v hausbóte? Vďaka Airbnb to môžeš zažiť na vlastnej koži

  • Ako malí sme vďaka rozprávkam mnohí snívali, že raz budeme bývať na vlastnom hrade či v dome na stračej nôžke. Dnes nám splnenie našich najtajnejších fantázií o bývaní môže na chvíľu splniť portál Airbnb. Stač len trocha (viac) peňazí!
BeFunky Collagesfwefw
airbnb.com
  • Ako malí sme vďaka rozprávkam mnohí snívali, že raz budeme bývať na vlastnom hrade či v dome na stračej nôžke. Dnes nám splnenie našich najtajnejších fantázií o bývaní môže na chvíľu splniť portál Airbnb. Stač len trocha (viac) peňazí!

Pri cestovaní po svete nemusíš prespávať len v nudných hoteloch či mestských bytoch. Na Airbnb nájdeš hotové domy snov, v ktorých si môžeš na chvíľu užiť trochu inú realitu. Či už si môžeš dovoliť maximálny luxus alebo máš do vrecka trochu hlbšie. Vybrali sme pre teba niekoľko zaujímavých domov, kaštieľov či chát na Slovensku a v blízkom okolí, ktoré rozhodne stoja za to.

Plávajúci hausbót, Česko

Ak bolo tvojím detským snom oboplávať svet na pirátskej lodi, možno ťa chytí za srdce tento dizajnový hausbót, ktorý „kotví“ pri Prahe. Naozaj štýlové ubytovanie, za ktorého návrhom stoja českí architekti zo SAD. Nájdeš tu všetko, čo pre komfortný pobyt potrebuješ a vo voľnom čase sa môžeš kochať vlniacou sa hladinou rieky. Unikátny zážitok ťa nepríde veľmi draho, zaplatíš zaň od 183 eur za noc.

Dizajnový loft, Slovensko

Túto luxusnú vilu nájdeš v Penati Golf Resort v Senici. Dizajnové ubytovanie pre náročných ti poskytne naozaj veľkolepý priestor, až 5 izieb, 3 kúpeľne a veľké spoločné priestory. Hodí sa pre skupinky až 32 ľudí, takže party ako má byť. Za tento luxus zaplatíš od 432 eur za noc.

Elegantný kaštieľ, Česko

Romantický pobyt vo dvojici alebo luxusný teambuilding si môžeš vychutnať aj v tomto zrenovovanom kaštieli v rezorte Chateau Liteň blízko Karlštejnu a malebnej prírody Českého krasu. Okrem posedávania pri krbe a predstavovania si, že si zámožný pán kaštieľa, môžeš vyraziť aj objavovať krásy okolitej prírody. Za noc v tejto rozprávke zaplatíš od 1213 eur.

Luxusná horská chata, Česko

Niekto pre zimnú dovolenku preferuje romantickú malú chatku, niekto honosnú drevenicu uprostred krkonošských lesov. Nachádza sa v ski rezorte Benecko a je tak ideálna pre veľké skupiny lyžiarov, ktoré si však potrpia na istý štandard. Chata má tri poschodia, 6 izieb a naozaj luxusný výhľad na okolitú prírodu. Jednoducho raj, ktorý ťa vyjde od 404 eur za noc.

Domček vo veži, Česko

Toto ubytovanie je splneným snov všetkých, ktorí sa kedysi hrali na princezné a rytierov, ktorí ich zachránili z vysokej veže. Stavbu pripomínajúcu maják, ktorá však kedysi slúžila ako vodárenská veža, nájdeš blízko Ostravy. Poskytuje umeleckú atmosféru a krásne výhľady na okolité polia. Je vhodná aj pre ľudí vyhľadávajúcich viac lowcostové ubytovania, pretože za noc v nej zaplatíš od 87 eur.

Čarovný zámok, Rakúsko

Pre skutočných pôžitkárov a romantikov je tu však tento malebný rakúsky zámoček Ernegg obrastený brečtanom. Môžeš si v ňom vyskúšať, ako sa kedysi spávalo vplyvným šľachticom, a to „len“ za sumu 5 650 eur za noc. Hold, kráľovský luxus niečo stojí. Tieto priestory sú vhodné na poriadanie veľkých akcií a pýšia sa kapacitou až 90 ľudí.

Rozprávkové chalúpky, Poľsko

Všetci vieme, že Tatry sú čarovné, či už z tej slovenskej alebo poľskej strany. Poliakom však nahráva, že sa pýšia aj týmto luxusným chatkovým rezortom v Górskej osade s goralskou dušou. Drevené chalúpky ako vystrihnuté z rozprávkovej knižky sú zariadené s vycibreným vkusom a pôsobia nesmierne útulne. Dokonalú atmosféru doplní už len pohľad z okna na zasnežené okolie. Za pobyt zaplatíš od 208 eur za noc.

 

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá