Zbláznili ste sa už na tých sociálnych sieťach? Beňová drsne kritizuje antivaxerov, naložila aj straníckym kolegom

  • Denník N včera informoval o „návštevách“ radikálnych antivaxerov pred domami odborníkov.
  • Antivaxeri mali mať agresívnu rétoriku, rzprávali o akejsi šibenici, vymyslenom COVID-e, liberalizme, americkej invázii či vraždení vakcínami
  • Radikálov odsúdila aj europoslankyňa Beňová. „Vačšina z nás paťdesiatnikov má všetky detské očkovania a tí istí sa dnes chodíte vyhrážať jednej z najlepších pediatričiek? “ napísala
TASR/ Martin Baumann, Unsplash/ National Cancer Institute
  • Denník N včera informoval o „návštevách“ radikálnych antivaxerov pred domami odborníkov.
  • Antivaxeri mali mať agresívnu rétoriku, rzprávali o akejsi šibenici, vymyslenom COVID-e, liberalizme, americkej invázii či vraždení vakcínami
  • Radikálov odsúdila aj europoslankyňa Beňová. „Vačšina z nás paťdesiatnikov má všetky detské očkovania a tí istí sa dnes chodíte vyhrážať jednej z najlepších pediatričiek? “ napísala

Radikálni antivaxeri sa stali, žiaľ, „odvážnejšími“ – vyšli z facebookového prostredia do reality. Určitá skupinka odporcov očkovania demonštrovala pred domami ústredných tvári boja proti koronavírusu – vedcov a lekárov. „Demonštrácie“, lepšie povedané prúd vulgárností, sa mali odohrať pred domami infektológov Pavla Jarčušku, Vladimíra Krčméryho a pediatričky Eleny Prokopovej. 

Denník N včera informoval o „návštevách“ radikálnych antivaxerov pred domami odborníkov. Skupina „demonštrantov“ odborníkov síce osobne nezastihla, no do megafónu kričali rôzne nenávistné heslá. Rozprávali o akejsi šibenici, vymyslenom COVID-e, liberalizme, americkej invázii či vraždení vakcínami. 

Odborníci na Slovensku sa namiesto vďaky dočkali agresívnych útokov

Situácia sa však nedotýka len odborníkov, ale aj ich blízkych. „Trpí tým zvlášť moja rodina. Moje dcéry zniesli tú demonštráciu pred naším domom zle a radšej odišli bývať inam,“ povedal pre Denník N Vladimír Krčméry. Ako informuje Denník N, niektorí lekári, ktorí museli čeliť vulgárnym demonštráciám, riešia problém aj s políciou. 

Žiaľ, na Slovensku sa odborníci namiesto vďaky dočkali agresívnych útokov. Takéto konanie určitej skupiny však môže vyústiť do toho, že slovenské kapacity sa prestanú intenzívne podieľať na boji proti koronavírusu, prípadne prestanú spolupracovať s vládou.

Čekan: Vedcov máme za milionárov. Bývam v podnájme, auto mám na lízing, moje deti chodia do školy električkou

Podobné útoky môžu vyvolať znechutenie a apatiu. Prečo by ste sa mali angažovať, keď sa vám toto deje? Z môjho pohľadu bude teraz záležať na tom, ako sa k týmto výpadom postaví celá spoločnosť,“ povedala pre Denník N hlavná odborníčka pre ministerstva zdravotníctva pre všeobecnú starostlivosť o deti a dorast Elena Prokopová.

Vladimír Krčméry odporcom vakcín navrhol, že ak chcú diskutovať, tak diskusia môže prebehnúť na pôde Slovenskej zdravotníckej univerzity. 

Ako informuje Denník N, protestujúci sa mali spojiť prostredníctvom sociálnej siete. Doposiaľ nie je známe, či táto skupina ľudí patrí k nejakej z parlamentných strán. Na akcii sa však mali zúčastniť Igor Jurečka, ktorý je známy aj z Hlavných správ, bývalý vojak Filip Pavlík či Ľubica Cintulová, ktorá sa angažuje v jednej z nových vlasteneckých strán. 

Hranice sú otvorené, ale blokujú ich protesty. Spôsobili dlhé kolóny

Ľudia v tej krajine, ľuďom blízko nie sú

K incidentom sa sa vyjadrila aj europoslankyňa Monika Beňová. „Pekný večer všetkým slušným ľuďom. Toto oslovenie volím dnes večer po prečítaní článku o tom, ako rôzni podivíni chodia pred domy našich lekárov a vedcov hulákať, nadávať a vyhrážať sa im. Takže, nikto z nich nikoho nenúti dať sa zaočkovať. Ako lekári a vedci poskytujú informácie a odporúčania. Je to nakoniec nielen ich dobrá voľa ale tak trochu aj povinnosť,“ napísala prostredníctvom sociálnej siete Facebook. 

Monika Beňová prehlásila, že k očkovaniu nikoho nenúti, no zároveň dodáva, že práve vďaka nezaočkovaným môže Slovensko postihnúť ďalší lockdown. 

Pekný večer všetkým slušným ľuďom. Toto oslovenie volím dnes večer po prečítaní článku o tom, ako rozni podivíni chodia…

Posted by Monika Beňová on Tuesday, July 13, 2021

Nechcete sa dať zaočkovať? Vaša vec. Keď príde ďalšia vlna a kvôli nezaočkovaným bude ďalší lockdown s dramatickými ľudskými, sociálnymi a ekonomickými dôsledkami, tak sa budete prví sťažovať. My sme sa všetci zaočkovať dali hneď ako to bolo možné podľa poradia. A urobili by sme to znovu. Napriek tomu nikoho nenútim dať sa očkovať. Je to o individuálnej zodpovednosti každého jednotlivca, aj keď je potrebné dodať, že lockdown bude mať dopad celospoločenský, nehovoriac a zbytočných úmrtiach,“ pokračuje Monika Beňová ďalej. 

Beňová je z neželaných „návštev“ odporcov očkovania udivená. Hovorí, že daní ľudia by mali svoju „energiu“ vybíjať na iných veciach, odporúča, aby si išli zabehať.

Neviem celkom presne, prečo sa toto udialo akurát v našej krajine, kde žijú inak väčšinou rozumní a zodpovední ľudia. Očkovanie v minulosti zachránilo milióny detí vo svete. Väčšina z nás päťdesiatnikov má všetky detské očkovania a tí istí sa dnes chodíte vyhrážať napr.jednej z najlepších pediatričiek? Zbláznili ste sa už na tých soc. sieťach? Choďte si radšej namiesto toho zabehať, venujte sa svojim blízkym a premýšľajte o tom, prečo vaši rodičia boli s očkovaním v pohode a vy dnes ohrozujete svoje rodiny,“ tvrdí.

Politici by ľudí nemali strašiť, ale nastoliť pokoj

Monika Beňová však záver statusu venovala svojim politickým kolegom. Požiadala ich, aby ľudí prestali desiť a aby sa skôr pokúsili v krajine nastoliť slušnosť a pokoj. „Osobitnou kategóriou sme my politici. Žiadam kolegov, aby prestali ľudí desiť a skôr ich poprosili o slušnosť a pokoj v spoločnosti,“ napísala. 

Antivaxeri začínajú slabnúť. Viac ako 50 % Slovákov sa už plánuje dať zaočkovať

Svoj status však neadresovala len koalícii, ale aj opozícii. „Očkovanie a kolektívna imunita nemá nič spoločné s referendom ani predčasnými voľbami. Strašením a znervózňovaním ľudí ste na jednej lodi s Matovičom či podobnými. Mali by ste sa chcieť od nich snáď odlíšiť a nie hrať spolu s nimi túto falošnú hru. Ako opozícia máme plné právo kritizovať zlé a neprofesionálne opatrenia vlády, napr. na hraniciach či za spoplatňovanie testovania. Máme ale zároveň povinnosť, mať na zreteli zdravie našich spoluobčanov,“ uzavrela Beňová. 

Remišová vyzýva, nech dajú antivaxeri pokoj rodinám vedcov

Ku protestom pred domami odborníkov sa vyjadrila aj šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová. „Je tu malá skupina ľudí, ktorí posledné dni protestujú pod oknami odborníkov, lekárov a vedcov a hrubo ich urážajú. Chcela by som ich požiadať, aby rešpektovali súkromie týchto ľudí, ktorí obetavo počas najťažších chvíľ pandémie pracovali pre svojich spoluobčanov,“ napísala na sociálnu sieť. 

Je tu malá skupina ľudí, ktorí posledné dni protestujú pod oknami odborníkov, lekárov a vedcov a hrubo ich urážajú….

Posted by Veronika Remišová on Wednesday, July 14, 2021

Zdroje: Facebook/ Monika Beňová, Denník N, Facebook/ Veronika Remišová

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá